Elektrik pahalı gelince ‘kıyameti’ kopardı

Güncelleme Tarihi:

Elektrik pahalı gelince ‘kıyameti’ kopardı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2012 00:00

Yaklaşık sekiz milyon Müslümanın yaşadığı Rusya dün, “yeraltı tarikatı” gerçeğiyle karşılaştı. Rusya Federasyonu’na bağlı Tataristan’ın başkenti Kazan’da bulunan “Feyzrahmancılar” tarikatı üyelerinin, 2000 yılından bu yana ışık görmeden yeraltında yaşadıkları anlaşıldı.

Haberin Devamı

Bölgede operasyon başlatan Rus güvenlik güçleri, dışarıdan bakıldığında büyükçe bir köy evine benzeyen bir binaya baskın düzenledi. Ancak evin içine girildiğinde, yerin altına sekiz katlı bina yüksekliğinde kazılı bir alan olduğu anlaşıldı. Ardından da Feyzrahman Satarov’un (83) liderliğini yaptığı bu tarikatla ilgili bilgiler çorap söküğü gibi geldi.

TARİKAT ÜYELERİ YILLAR SONRA GÜN YÜZÜ GÖRDÜ / FOTO GALERİ

Sahte “peygamber”

Edinilen bilgiye göre 1970 yılına kadar Tataristan Müftü Yardımcısı görevini yürüten Feyzrahman Satarov, istifa edip önce yıllarca münzevî bir yaşam sürdü, ardından 90’ların başında ortaya çıkıp kendini peygamber ilân etti. 700 metrekarelik bir arsada tarikatını kuran sözde peygamber, 1996 yılında ödenmemiş elektrik ve doğalgaz faturaları birikince sorunlar yaşanmaya başladı. Satarov, müritlerine “Kıyamet günü yaklaşıyor” demeye başladı ve yandaşlarıyla beraber evin altına tüneller kazmaya başladı. Elektrik jeneratörü aracılığıyla bahçedeki kuyudan, sığınağa su çeken tarikat, böylece yıllarca gözden ırak kalabildi.

Haberin Devamı

20 çocuk tutsak

Tarikatın bulunması ve üyelerinin yerüstüne çıkartılmasının ardından, 70 üyesi bulunan dini grubun, 20 çocuğu da alıkoyduğu anlaşıldı. Bu çocukların en küçüğünün 18 aylık olduğu ifade ediliyor. Ağustos ayı başında bulunan; ancak varlıkları dün duyurulan tarikat üyeleri arasında 17 yaşında hamile bir genç kadın da yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!