Elektrik kesintisine tencere-tavalı eylem

Güncelleme Tarihi:

Elektrik kesintisine tencere-tavalı eylem
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2006 11:48

İZMİR'de geçen çarşamba gününden bu yana meydana gelen elektrik kesintileri vatandaşı canından bezdirdi. Karşıyaka İlçesi Bayraklı semtinde oturanlar, tencere ve tavalara vurarak yürüyüş yapıp kesintileri protesto etti, yolu da bir süreliğine trafiğe kapattı.

Soğuk havalarda ısınmak için klimalara aşırı yüklenilmesi ve trafoların yetersizliği yüzünden İzmir'de birçok ilçe ve semtte elektrik kesintisi meydana geldi. Geçen çarşamba gününden beri elektriklerin sürekli kesildiğini ve elektronik eşyalarının zarar gördüğünü, karanlıkta kaldıkladrını ileri süren Bayraklı semti sakinleri, dün gece ellerine geçirdikleri tencere ve tavalara vurarak sokaklara çıktı. ‘Susma sustakça sıra sana gelecek’, ‘Yazıklar olsun’, ‘Bizi sokaklara düşürenler utansın’ diye bağırarak yürüyüş yapan vatandaşlar, Anadolu Caddesi'ni de yaklaşık yarım saat trafiğe kapattı. Vatandaşlar kapattıkları yoldan geçmeye çalışan bir otomobili yumruklayıp, tekme attı.

İşçi emeklisi 49 yaşındaki Erman Şetap, “Kaç gündür karanlıktayız, evlerimizde soğuktan kat kat elbise giyiniyoruz, karanlık nedeni ile çoçuklarımız mum ışığında ders çalıştı. Elektirkli ev eşyalarımızın çoğu bozuldu, bunların zararını kim ödeyecek. Yektililere ulaşmaya çalışıyoruz ama telefonlar hep meşgul. Canımıza yetti, bayrama temizliği bile yapamadık bayramı da karanlıkta mı geçireceğiz” dedi.

Alaattin Toker ve Beyhan Toker çifti ise sık sık yaşanan elektirik kesintisi nedeni ile evlerindeki klimanın ve buzdolabındaki yiyeceklerin bozulduğunu belirtti. Vatandaşlar yaptıkları açıklamanın ardından sessizce dağıldı.
TEDAŞ yetkilileri ise kesintilerin klimalara aşırı yüklenmeden meydana geldiğini, ek trafolar koymalarına rağmen kesintilerin önüne geçemediklerini belirtti. Yetkililer, Yeni trafolar yapıp, kesintileri önlemeye çalışacaklarını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!