Elektrik kesintisi nedeniyle tren seferleri aksadı

Güncelleme Tarihi:

Elektrik kesintisi nedeniyle tren seferleri aksadı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2006 18:41

TCDD, elektrik kesintisi nedeniyle bazı hatlardaki tren seferlerinin gecikmeli olarak gerçekleştirildiğini, trenlerde hiçbir yolcunun donmasının söz konusu olmadığı bildirildi

TCDD'den yapılan yazılı açıklamada, bugün saat 00.57'de demiryollarının Beylikköprü-Sazak trafo merkezini besleyen TEİAŞ'ın 154 kilovat hattında aşırı akımdan dolayı enerji kesintisinin meydana geldiği ve dolayısıyla Ankara-İstanbul hattının bu kesimine elektrik verilemediği belirtildi.
Açıklamada, elektrik arızası nedeniyle hatta bulunan Ankara-Haydarpaşa-Ankara ve İzmir-Ankara-İzmir arasında karşılıkla çalışan yolcu trenlerinin seferlerini gecikmeli olarak tamamladıkları bildirildi.
Elektrik kesintisinin olduğu saatten itibaren gerekli önlemlerin mümkün olan en kısa sürede alındığı ifade edilen açıklamada, gecikmelerin elektrik kesintisinden meydana geldiği ifade edildi. Açıklamada, TCDD'nin arıza yapan hiçbir lokomotifinin bulunmadığı, elektrikli lokomotiflerin dizel lokomotiflerle değiştirildiği kaydedildi.
Açıklamada, “Hiçbir trenimizin yolcularında donma olayı söz konusu değildir. Seferlerini gecikmeli tamamlayan trenlerin yolcularının yemek ihtiyaçları, TCDD tarafından karşılanmıştır. TCDD, gecikmeden dolayı yolcularından özür diler” denildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!