Elektrik kesildi 4 bin tavuk telef oldu

Güncelleme Tarihi:

Elektrik kesildi 4 bin tavuk telef oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2009 13:51

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde arıza nedeniyle elektrik kesilmesinin ardından jenaratörü devreye girmeyen çiftlikteki 4 bin tavuk telef oldu.

Turgutlu'ya bağlı Derbent Beldesi Yolaltı mevkisinde bir elektrik direğinde meydana gelen arıza, küçük çaplı yangına neden oldu. Olay yerine gelen TEDAŞ yetkilileri, elektriği keserek, bir saat içerisinde arızayı giderdi.

Arızanın giderildiği süreçte elektriği kesilen aynı bölgedeki Şemsettin Gencer'e ait bir tavuk çiftliğindeki jeneratör devreye girmeyince, çiftlikte bulunan 22 bin tavuktan 4 bini aşırı sıcaktan ve havasızlıktan telef oldu.

Çiftlik sahibi Gencer, arızanın kendilerini maddi zarara uğrattığını belirterek, kayıplarının telafisi için hukuki yollara başvuracaklarını söyledi.

Çiftlik çalışanlarından Bülent Karaca da elektrik kesintisinin çiftlikte havalandırmayı sağlayan fanların durmasına neden olduğunu belirterek, “Kesintiyle ilgili bize bilgi verilmedi. Kesinti 30 dakika daha sürseydi, 22 bin adet tavuğun tamamı telef olacaktı” dedi.

TEDAŞ Turgutlu Müdürü Said Arınç ise direkteki arıza nedeniyle oluşan kıvılcımların kuru ot yangınına neden olduğunu ifade ederek, elektriğin yangına ve arızaya müdahale amacıyla kesildiğini kaydetti.
Arınç, ani arızalarda kesintiler için haber vermenin mümkün olmadığını, ancak programlı tamir ve bakımlar için gerekli duyuruları yaptıklarını dile getirerek, “Bu bölgeye de ani müdahale etmemiz gerekiyordu, bu nedenle haber vermemiz mümkün değildi” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!