Elektrik direği inşaatın içinde kaldı

Güncelleme Tarihi:

Elektrik direği inşaatın içinde kaldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2008 14:34

Rize'nin Ardeşen ilçesinde bir kişi, ev yapacağı alanda elektrik direğinin bulunması üzerine, inşaatı, direğe göre şekillendirerek sürdürüyor.

Haberin Devamı

Ardeşen ilçesinde oturan Dursun Ayvaz, ev yapmaya karar verdiği Deniz Mahallesi'ndeki arsasında elektrik direğinin bulunması üzerine, çözüm arayışına girdi.
Evin planını elektrik direğine göre oluşturan Ayvaz, yaklaşık bir yıl önce başladığı çalışmayla, binanın bir tarafını elektrik direğine göre şekillendirerek inşaatı sürdürdü.

Yüksek gerilim hattı bağlı olduğu için elektrik direğinin tehlike oluşturmasına rağmen inşaata devam eden Ayvaz, birinci katın tabla betonunu, dibi, bina girişindeki beton içinde kalan elektrik direğine göre oluşturdu.

İnşaat sahibi Dursun Ayvaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 1.5 yıl önce, biraz ileride yapılan lisenin üzerinden elektrik hattı geçmemesi için, kendi binasından ötede kalan alanlar için elektrik hatlarının yer altına alınmasına karar verildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Mahalledeki bütün elektrik hatlarının yer altına alınacağını ifade eden Ayvaz, “Benim bina inşaatımın yanında bulunan elektrik direği de kaldırılacak ve elektrik hattı yer altına alınacak. Hatta bunun için kablolar bile alındı. Direk kaldırılacağı ve elektrik hatları bir süre sonra yer altına alınacağı için inşaatı böyle yaptım. Vakit kaybetmek istemedim” diye konuştu.

Deniz Mahallesi muhtarı Nevzat Hacıosmanoğlu da elektrik direğinin inşaata bu kadar yakın olmasının tehlike arz ettiğini belirterek, “Elektrik direğinin kaldırılması için TEDAŞ yetkilileri ile görüşüp bir an önce kaldırılmasını istemiştim. Ancak şu ana kadar kaldırılmadı. Şimdi bir kmez daha TEDAŞ'a dilekçe ile başvurup direğin bir an önce kaldırılmasını isteyeceğim” dedi.

Ardeşen Belediye Başkanı Mümtaz Sinan ise binaya ruhsat verilmesi ile ilgili bir sorun olmadığını ifade ederek, “Zaten elektrik direği bu kişinin arsasında bulunuyor. Elektrik hatları yer altına alınacağı için direk de zaten kaldırılacak. Bu nedenle inşaat sahibinin mağdur olmaması için ruhsatı verdik” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!