Elde Rahşan Küba yolunda

Güncelleme Tarihi:

Elde Rahşan Küba yolunda
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2000 00:00

Haberin Devamı

Vekiller havaalanında kayboldu

8 milletvekilinden oluşan Küba heyeti aktarma yapmak için indikleri Paris de Gaulle Havaalanı'nda kayboldu. Bir süre havaalanı içerisinde dolaşan milletvekilleri tekrar başladıkları noktaya döndüler. Havaalanı içerisinde 3 ayrı otobüs değiştirdikten sonra Küba'ya uçacak Air France'ın çıkış kapısını bulabildiler.

TBMM-Küba Parlamentolar arası Dostluk Grubu Küba gezisinin daha başında fire verdi. Geziye katılacağı açıklanan 14 milletvekilinden sadece 8'i seyahate katıldı. Küba'ya DSP milletvekilleri Hüseyin Mert, Rıdvan Budak, Yekta Açıkgöz, Bekir Gündoğan, Burhan Bıçakçıoğlu, Kemal Tuğmaner ve MHP'den Şevket Bülent Yahnici ile Mehmet Gül gittiler. Gidişlerini son anda iptal eden milletvekilleri ise Murat Sökmenoğlu, Ahmet Ramantılı, Suat Çağlayan, Fırat Dayanıklı, Faruk Demir, Ahmet Ertürk oldular.

HER VEKİLE 2 GAZETECİ

Geziye katılan milletvekilleri, arkadaşlarının gazeteci ordusundan çekinerek seyahate katılmadıklarını iddia ettiler. Geziye katılan milletvekillerinin 6'sı DSP'li, 2'si MHP'li iken, 7 işadamı da heyette yeraldı. Bu arada, 8 milletvekilini tam 16 gazeteci takip ederken, milletvekili başına 2 gazetecinin düşmesi esprilere neden oldu. DSP milletvekilleri uzun süren Küba yolculuğu sırasında, uçakta yeni aldıkları Rahşan Ecevit'in hayatını anlatan gazeteci Mehmet Çetingüleç'in ‘‘Rahşan’’ adlı kitabı okudular. Yolboyunca kitabı ellerinden düşürmeyen DSP milletvekilleri Küba'ya varana kadar kitabı bitirdiler.

BUDAK'IN YOLDAŞI GÜL

Milletvekilleri yolculuk esnasında bol bol Küba ile ilgili sohbetler ettiler. Geziye katılan Mehmet Gül'ü, ‘‘Yoldaş gel sohbet edelim’’ diye yanına çağıran Rıdvan Budak, ‘‘Sen benim yoldaşımsın’’ diye başlayan sohbet şöyle gelişti:

Gül Bütün komünist güzel yerleri ele geçireceğiz. Onun için gidiyorum ben Küba'ya.

Budak Nereden biliyorsun Küba'nın güzel olduğunu?

Gül Yahnici'nin anılarından. Ben Küba'da ortada olacağım, ama Sayın Budak'ı bilmem, belki dönerken görebilirsiniz.

Budak Arkadaşlar, sizler, bizler, hepimiz Küba ile ilişkilerimizi geliştirmek için çalışacağız. Lütfen sulandırmayalım.

Bıçakcıoğlu Arkadaşlar, Küba'ya varmadan önce vedalaşalım. Küba'da birbirimizi tanımayacağız.

MEZARCI DÖNME OLMUŞ

O sırada, Yahnici konuyu değiştirerek okumakta olduğu Hürriyet'in sürmanşetindeki kendini İsa ilan eden Hasan Mezarcı'nın fotoğrafını göstererek ‘‘Bu adamın elbisesine hastayım’’ dedi. Rıdvan Budak da hemen lafı yetiştirdi: ‘‘Abi o adam artık dönme...’’.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!