Elazığ’da aile çatışma ortasında kaldı

Güncelleme Tarihi:

Elazığ’da aile çatışma ortasında kaldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2010 00:00

Elazığ’ın Karakoçan İlçesi’nde pusu kuran bir grup PKK’lı terörist Seyrantepe Barajı’nın güvenliğini sağlayan güvenlik güçlerine ateş açtı.

Haberin Devamı

 

GEZİCİ AİLESİ ÇATIŞMANIN ORTASINDA KALDI

HASTANE ÖNÜNDE HÜZÜNLÜ BEKLEYİŞ / WEB TV

YARALI VATANDAŞ ÇATIŞMA ANINI ANLATTI / WEB TV

ŞEHİT CENAZELERİ HASTANEYE GETİRİLDİ / WEB TV     

ŞEHİDİN EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ / WEB TV           

Sepetli motosikletleriyle tarladan köylerine dönen bir aile de, teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmanın ortasında kalınca kurşunların hedefi oldu. Çatışmada 2 asker ile motosikletteki Şerife Gezici (70) hayatını kaybederken, 1 astsubay ile biri çocuk 4 köylü de yaralandı. Ağır yaralı astsubay ile 5 yaşındaki Mazlum Gezici helikopterle Elazığ Asker Hastanesi’ne götürüldü. Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde mayın patlaması sonucu da 1 uzman çavuş ile 1 er yaralandı.   

Haberin Devamı

"KARANLIKTI. RESMEN BİZİ ATEŞE BAĞLADILAR”
       
Elazığ'ın Karakoçan ilçesi kırsalındaki  çatışmada bir üyesini yitiren Gezici ailesinin yatır ziyaretine giderken ateş  altında kaldığı bildirildi.

Fırat Üniversitesi Hastanesinde tedavisi süren Ali Gezici, gazetecilere  yaptığı açıklamada saldırıda annesi Şerife Gezici'nin öldüğünü, eşi Bedriye, oğlu  İsmail ile yeğeni Mazlum Gezici'nin yaralandığını söyledi.

Karakoçan ilçe merkezinde yaşadıklarını, Yoğunağaç Köyü'ndeki Çori Bori  Baba'yı ziyaret etmek için yola çıktıklarını anlatan Gezici, şunları söyledi:

“Aniden ateş ettiler. Hangi taraf ateş etti bilemiyorum. Karanlıktı.  Resmen bizi ateşe bağladılar. Akşam 20.30-21.00 arası olay oldu. Ateş nereden  geldi bilmiyorum. Sadece mermi yediğimizi gördüm. Biz orada bir, bir buçuk saat  kaldık. Kimse oraya gelemedi. Bir tanıdığımın minibüsü vardı. Yaralı haldeyken  ona telefon ettim. O adam geldi, ancak komutanın ikazı nedeniyle çatışma  nedeniyle izin verilemediği için olay yerine giremedi. Çatışma biraz  sakinleştikten sonra arkadaş geldi. Minibüsle Karakoçan Devlet Hastanesi'ne  geldik. Oradan da helikopterle Elazığ'a geldik.”

Yoğunağaç köyü kırsalındaki çatışmada 2'si asker 3 kişi hayatını  kaybetmiş, 1 asker, 1 çocuk toplam 5 kişi de yaralanmıştı.

ŞEMDİNLİ'DE ÇOK SAYIDA MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde Tekele Bölgesi’nde yapılan arama- tarama çalışmalarında, PKK’lı teröristlere ait olduğu belirtilen çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Şemdinli İlçesi’nde Günyazı Köyü Tekeli Mezrası’nda çıkan çatışmalarda 9, operasyonlar sırasında ise mayına basılması sonucu 2 askerin şehit olmasının ardından bölgede başlatılan operasyonlar devam ederken, arazi arama- tarama çalışmaları da sürüyor. Yapılan çalışmalarda PKK’lı teröristlere ait 4 Kalaşnikof piyade tüfeği, 23 şarjör, 175 mermi, 19 el bombası ile 2 RPG- 7 roketatar mühimmatı bulundu.

Haberin Devamı

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ       

Elazığ'ın Karakoçan İlçesi'ndeki Seyrantepe Barajı'ndaki koruma görevinden birliğe dönerken pusu kuran PKK'lı teröristlerin açtığı ilk ateş sonucu şehit olan askerlerin Diyarbakır Ergani nufüsuna kayıtlı Jandarma Er Zülfikar Aksoy ile Hakkari Çukurca nufüsüna kayıtlı Jandarma Er Süleyman Akan, yaralı diğer askerin ise Jandarma Astsubay Ahmet Gökalp olduğu belirlendi.

Çatışma iki ateş arasında kalan aileden aynı aileden Şerife Gezici'nin öldüğü terörist saldırısında diğer yaralı sivillerin ise aynı aileden Ali (49), Bedriye (38) İsmail (19) ve Mazlum Gezici (5) oldukları öğrenildi. Saldırıdan sonra kaçan teröristlerin yakalanması için takviye birliklerin sevkedildiği bölgede operasyonlar sürüyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!