El Nino gibi vurdu

Güncelleme Tarihi:

El Nino gibi vurdu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 1997 00:00

Haberin Devamı

İstanbul dün akşam birkaç saatlik sağanak yağışa yenik düştü. Elektrik kaçağı nedeniyle bir kişi ölürken, halk yollarda perişan oldu, birçok ev ve işyeri sular altında kaldı.

KENTE düşen iki damla ile bin bir güçlükle karşılaşan İstanbul, dün şiddetli lodos ve aniden bastıran sağanak yağış ile tam anlamıyla felç oldu. Dünyayı kasıp kavuran El Nino felaketinin küçük çaplı bir provasını andıran yağışın, hafta başında ve tam iş çıkışında gelmesi yaşanan zorlukları kat kat artırdı. Eminönü'nde, yakınındaki elektrik direğinde kaçak bulunan bir su birikintisine giren 25 yaşındaki Bayram Acar isimli vatandaş akıma kapılarak öldü.

Dereler taştı

İşyerlerinden çıkıp evlerine gitmeye çalışan İstanbullular'ı yollarda esir eden şiddetli yağış sonrası, yağmur suyu sistemlerinin yetersizliği nedeniyle göl haline gelen yollarda çok sayıda araç suya gömülerek hareketsiz kaldı. Halk yollarda saatlerce mahsur kaldı. Alibeyköy ve Kağıthane dereleri başta olmak üzere birçok dere taştı.

50 çocuk mahsur kaldı

Sular altında kalan Kasımpaşa Çocuk Esirgeme Kurumu Yurdu'nda 50 çocuk mahsur kaldı. Elektrik kontağı sonucu yangın da çıkan yurda gönderilen itfaiyenin yolda kalması büyük paniğe yol açtı. Görevliler yangını kendi imkanlarıyla söndürdü. Geciken itfaiye, korku içindeki çocukları su basan binadan çıkardı.

Baskın ihbarları

Fatih, Beyoğlu, Kadıköy, Üsküdar, İstinye, Kocasinan, Gaziosmanpaşa ve Bakırköy semtlerinde yüzlerce ev ve işyerini su bastı. İSKİ acil telefonlarının susmadığı gece boyunca kentte yaklaşık bin su baskını ihbarı yapıldı. Yağmurun artarak devam etmesi nedeniyle İSKİ ve İstanbul İtfaiyesi bütün imkanlarını seferber ettiklerini söylemelerine rağmen su baskını ihbarlarına yetişemediler.

Trafik kilitlendi

Sağanak özellikle Bağdat Caddesi, Etiler, Zincirlikuyu ve Çağlayan bölgelerinde trafiğin kilitlenmesine neden oldu. Yağışın görüş mesafesini azaltması ve yolları kayganlaştırması yüzünden çok sayıda kaza meydana geldi. İş çıkışında yollara dökülen yurttaşlar saatlerce çile çekti. Trafik ekipleri tıkanan yolları açmak ve kazalara müdahale etmek için akşam ve gece boyunca anonstan anonsa koştular. Lodos nedeniyle deniz otobüsü seferleri de yapılamadı.

Lodos, tuz biber ekti

Hızı zaman zaman 34 kilometreye ulaşan lodosun havai elektrik hatlarını koparması ve yeraltı kablolarının arızalanmasıyla bazı semtler saatlerce karanlıkta kaldı. Atatürk Havalimanı Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, önceki günden beri süren lodosun etkisinin bugünden itibaren kesileceğini ve yerini yağışlı bir havaya terk edeceğini bildirdiler. Yetkililer, dün İstanbul'da 24 derece olan hava sıcaklığının, bugün de 22 derece dolayında bulunacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!