El Nino Avrupa’yı vurdu

Güncelleme Tarihi:

El Nino Avrupa’yı vurdu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 1998 00:00

Haberin Devamı

Son yıllarda, El nino nedeniyle dünyada yaşanan iklim dengesizliklerine bir yenisi daha eklendi. Geçtiğimiz ay kar ve tipiden bunalan Batı Avrupa, bir haftadan bu yana da şiddetli fırtına ve yağışlardan bunalmış durumda. Fırtına, en çok İngiltere, İspanya ve Fransa'yı etkiledi. İngiltere'nin güneyinde batma tehlikesi atlatan balıkçı teknesinin İspanyol ve İrlandalı 10 kişilik mürettebatı helikopterlerle kurtarıldı. Yine İngiltere'de bir kişi, otomobilin üstüne ağacın devrilmesi üzerine yaşamını kaybetti.

Fransa'nın bazı bölgelerinde yayaların ve sürücülerin sahil yollarını kullanmaları yasaklandı. Saatte 180 kilometre hızla esen rüzgar ve boyu 10 metreye ulaşan dev dalgalar yüzünden Ushant ve Molene Adaları'nı ziyaret eden 600 turist mahsur kaldı.

Avrupa'da saatteki hızı 185 kilometreye varan şiddetli fırtına ve yağmur, yaşamı felç etti. Evlerin çatıları uçtu, tekneler battı, ağaçlar ve elektrik direkleri devrildi. Yüzbinlerce kişi karanlıkta kaldı.

Fırtına, Ortadoğu barış çabalarını bile etkiledi. Suriye Başbakan Yardımcısı Abdülhalim Haddam ve Dışişleri Bakanı Faruk el-Şara'nın ziyareti, Paris'teki fırtına yüzünden ertelendi. Brötanya bölgesinde 7300 ev, Vendee bölgesinde 8500 ev elektriksiz kaldı.

Şiddetli rüzgardan Belçika da nasibini aldı. Birkaç günden bu yana ülkeyi etkisi altına alan fırtına, hız kaybettikten sonra, önceki gün yine Belçika'yı vurdu geçti. Saatte 130 kilometreye varan rüzgar yüzünden acil servisler alarma geçirildi.

Almanya'da fırtına yüzünden motorsikletinin hakimiyetini kaybeden 16 yaşındaki bir sürücü, ağaca çarparak öldü. İspanya ve Kanarya Adaları'nda aşırı esen rüzgar, geçen haftadan bu yana 3 can aldı, 18 kişi ise kayboldu. ,



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!