El Kaide kamplarında 100 bin terörist eğitildi

Güncelleme Tarihi:

El Kaide kamplarında 100 bin terörist eğitildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2002 02:10

ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney, Usame bin Ladin'in terörist şebekesi El Kaide'nin şimdiye kadar 65 ülkeye yerleştiğini ve kamplarında 100 bin teröristin eğitim gördüğünü söyledi.

Cheney, Amerikan ABC Televizyonu'nda yaptığı açıklamada, ‘‘Burada söz konusu olan dünya çapında bir terörist örgüttür. Sadece El Kaide Örgütü 65 ülkede faaliyet gösteriyor olabilir. Afganistan'daki kamplarında eğitilmiş 100 bin terörist bulunuyor’’ dedi.

İstihbarat birimlerinin çalışmalarıyla İngiltere, İtalya, Malezya, Endonezya ve Filipinler'de hücreler ortaya çıkarıldığını söyleyen Cheney, ‘‘Sanırım sonunda Usame bin Ladin'i yakalayacağız, ancak bu hücrelerin ortadan kaldırılmasının gerekliliği konusunda daha endişeliyim’’ dedi. Başkan Yardımcısı, ‘‘Bin Ladin'in bizzat kendisinin büyük bir tehdit olmadığını, bu dünya çapındaki terörist örgütle ilişki halindeki bin Ladin'in bir tehdit olduğunu’’ söyledi.

11 EYLÜL KASETLERİ

Öte yandan, Amerikan MSNBC televizyonu tarafından ele geçirilen ve önceki gün açıklanan belgelere göre, El Kaide Örgütü'nün yöneticileri, öğrencilerini 11 Eylül saldırılarının video kasetleriyle eğitiyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!