El Kaide davasında tahliye çıkmadı

Güncelleme Tarihi:

El Kaide davasında tahliye çıkmadı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2008 19:27

VAN'da, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince terör örgütü El-Kaide'ye yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan ve haklarında ‘silahlı El Kaide terör örgütü üyesi olmak’ suçundan dava açılan 3'ü tutuklu 31 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşması bugün yapıldı.

Yaklaşık 2 saat süren duruşmada tutuklu bulunan 3 kişinin tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Van, İstanbul ve Adana'da 7 Ocak 2008'de eş zamanlı gerçekleştirilen terör örgütü El Kaide operasyonlarında, Van'da 41 kişi gözaltına alınmıştı. 10 kişi hakkında da takipsizlik kararı verilmişti. İlk duruşmada 6’sı tutuklu 31 kişi mahkemeye çıkarıldı. 22 Temmuz 2008 tarihinde yapılan ilk duruşmada tutuklu 6 kişiden 3'ü serbest bırakılmıştı.

El Kaide davasının 2'nci duruşması bugün yapıldı. Van 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve 2 saat süren duruşma sonunda tutuklu bulunan ibrahim Şen, Murat Sonkur ve Ümit İlaçoğlu'nun tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Duruşma, eksik belge ve bilgilerin toplanması için 25 Aralık 2008 tarihine ertelendi.

Sanıklar hakkında Cumhuriyet Savcısı Çetin Akkaya tarafından hazırlanan 121 sayfalık iddanemede ‘Silahlı El Kaide terör örgütü üyesi olmak’ ve terör örgütü faaliyetleri çerçevesinde ‘Yasak silah bulundurmak’ suçlarından 10 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!