El bombası şehitlerine tören

Güncelleme Tarihi:

El bombası şehitlerine tören
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2000 00:00

Haberin Devamı

MARDİN,(DHA) - Mardin- Diyarbakır il sınırlarının kesiştiği kırsal bölgede operasyondan dönen askeri birlikteki el bombasının patlaması sonucu şehit olan 4 asker için bugün Mardin'de cenaze töreni düzenlendi. Şehit Mehmetçiklerin cenazesi törenden sonra memleketlerine gönderildi.

Operasyondan dönen askeri birlikte Jandarma Komando Çavuş Bilal Yaman'ın hücüm yeleğindeki el bombası bilinmeyen bir nedenden patladı. Patlama sırasında Komando Çavuş Bilal Yaman, Komando onbaşılar Süleyman Kılıç, Çecil Bayrıl, İbrahim Akkuş şehit oldu.

Şehit askerler için bu sabah, Mardin Tugay Komutanlığı'nda cenaze töreni düzenlendi. Askeri törene, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Doğan Temel, Mardin Valisi Temel Koçaklar, Mardin Güvenlik Komutanı Tuğgeneral Adem Huduti, Belediye Başkanı Abdulkadir Tutaşı, bölgedeki şehit aileleri ile şehitlerin silah arkadaşları katıldı.

Askeri törenden sonra şehit Jandarma Komando Çavuş Bilal Yaman'ın cenazesi İstanbul'a, Jandarma Komando Onbaşı Süleyman Kılıç'ın cenazesi Adana'ya, Onbaşı Çecil Bayrıl'ın cenazesi Niğde'ye, Onbaşı İbrahim Akkuş'un cenazesi ise Kahramanmaraş'a gönderildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!