EL Bab şehidinin evi görenleri hüzünlendirdi

Güncelleme Tarihi:

EL Bab şehidinin evi görenleri hüzünlendirdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2017 14:29

El Bab'da şehit düşenlerden biri İzmirli özel kuvvetler komutanlığında görevli bordo bereli Astsubay Üstçavuş Yahya Efiloğlu'nun baba evini görenler göz yaşlarını tutamadı. 30 yaşındaki bordo bereli şehit Efiloğlu'nun Karabağlar ilçesi Salih Omurtak Mahallesi'nde yaşayan ailesine acı haber, askeri yetkililer tarafından verildi.

Haberin Devamı

El Bab'da şehit düşenlerden biri İzmirli özel kuvvetler komutanlığında görevli bordo bereli Astsubay Üstçavuş Yahya Efiloğlu'ydu. 30 yaşındaki bordo bereli şehit Efiloğlu'nun Karabağlar ilçesi Salih Omurtak Mahallesi'nde yaşayan ailesine acı haber, askeri yetkililer tarafından verildi. Efiloğlu'nun şehit olmadan kısa süre önce çektirdiği ve kardeşi Muhammet Efiloğlu'na gönderdiği fotoğrafta duvara Mehmet Akif Ersoy'un "Ey şehîd oğlu şehîd, isteme benden makber/Sana âgûşunu açmış duruyor Peygamber." dizelerine atıfla yazılmış ifadeler dikkat çekti.

Haberi alan şehidin inşaat işçisi babası Abdullah ve annesi Mukaddes Efiloğlu, büyük üzüntü yaşadı. Evinin önünde taziyeleri kabul eden şehidin babası Abdullah Efiloğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Vatanımız sağ olsun, yapacağımız hiçbir şey yok" dedi.

Haberin Devamı

'YAZIN SEVDİĞİ KIZI İSTEYECEKTİK'

Oğlu ile son olarak önceki gün akşam telefonla konuştuğunu dile getiren Efiloğlu, "Bir oğlum daha var, isterseler devletimize onu da vereceğim. Ben 55 yaşındayım, gerekirse kendim de gideceğim. Biz bu duyguları yaşıyoruz, benim çocuğum da her zaman aynı duygular içindeydi. Baba 'Şehit olursam beni İzmir'e defnedin" demişti. Önceki akşam kendisi ile telefonda konuşmuştum. Yazın sevdiği kızı istemeye giderek düğün yapmayı planlıyorduk, nasip olmadı" şeklinde konuştu.

Bordo bereli Yahya Efiloğlu baba evine son gelişinde şehit olacağını biliyormuş ve bir vasiyette bulunmuş. Şehidin kuzeni o vasiyetini şöyle aktardı; "İzine geldiğinde 'Ben şehit olacağım, beni Kadifekale'deki Hava Şehitliği'ne defnedin' diye vasiyette bulunmuştu. Bu isteğini şehadet mertebesinin güzelliği gereği yerine getireceğiz. Aile olarak silah arkadaşlarının yanına defnetmeye karar verdik."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!