Ekvatorlu gençler Aliağa'da

Güncelleme Tarihi:

Ekvatorlu gençler Aliağada
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2001 00:00



Haberin Devamı

Amazonlardaki ağaç katliamını protesto etmek için 3 kıtayı bisiklet ile dolaşan Ekvatorlu 8 genç, İzmir'in Aliağa ilçesinde, Türkiye'yi ve Türk insanını tanımaktan mutlu olduklarını söylediler. Aliağa Belediye Öğrenci Yurdu'nda misafir edilen yaşları 16-21 arasında değişen Ekvatorlu 8 genç, Amazonlardaki ağaç kesimini önlemek ve "3 kıtadaki katliama son vermek" amacıyla Paris'ten yola çıktıklarını bildirdiler.

Mario Jerez Chango, Kury Tecez, Camila Davila, Veramca Lassa, Nicolas Kingman, Pablo Avlestia, Manu Moine ve Federica Barela adlı gençler, yol boyunca tanık oldukları çevre olayları konusunda günlük tuttuklarını ifade ettiler.

Ekvator'un başkenti Kito'nin Pestalozzi Lisesi'nde kurdukları bisiklet kulübüyle biraraya geldiklerini vurgulayan gençler, Güney Amerika ülkelerini kapsayan 6 bin kilometrelik bir tur düzenlediklerini ve bu turda da Amazon ormanlarında petrol çıkarma uğruna orman katliamına yakından tanıklık ettiklerini dile getirdiler.

Çevre konusunda 3 kıtada gördükleri aksaklıkları kamuoyuna duyurmak üzere bu turu gerçekleştirdiklerini anlatan gençler, Yunanistan ve İtalya'da Türkiye hakkında iyi şeyler söylenmediğini belirttiler. Grubun sözcüsü Manu Moine, İpsala sınır kapısından itibaren çok sıcak ilgiyle karşılaştıklarını İstanbul'da TEMA Vakfı Başkanı Hayrettin Karaca ile tanıştıklarını bildirerek şöyle konuştu: "Fransa'dan 13 Eylül de yola çıktık. İtalya, Yunanistan'dan sonra Türkiye'ye geldik. İstanbul'dan sonra İzmir, Efes harabelerini gezerek güney sahillerine geçeceğiz. Hatay'dan Suriye'ye gidip, oradan Ürdün, İsrail ve Mısır'a uğrayacağız. 8 bin kilometrelik yolculuğumuza Kahire'de son vereceğiz."

Ekvator'da turizmin çok güzel olduğunu, gezilecek ve görülecek çok sayıda yerleri olduğunu belirten gençler, "Muz, kakao ve ananas yetişiyor. Ayda 750 dolar alan insanlar bizim ülkemizde çok güzel yaşar" diye konuştular. (a.a)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!