Eksik istihbarat zafiyet yaratıyor

Güncelleme Tarihi:

Eksik istihbarat zafiyet yaratıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2010 00:00

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le, Huber Köşkü’nde bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, endişelerini aktardığını belirterek, “Günlük politikalarla teröre karşı bir şey yapılamaz. Eksiklik nedeniyle istihbaratın Halkalı’daki saldırıyı yapanları da yakalayamayacağına yönelik şüphemi anlattım” dedi.

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, CHP Genel Başkanı seçilmesinin ardından Kemal Kılıçdaroğlu ile ilk görüşmesini Tarabya’daki Huber Köşkü’nde yaptı ve Kılıçdaroğlu’nun istihbarat zafiyetiyle ilgili şikayetlerini dinledi. Kılıçdaroğlu, görüşmenin ardından şunları söyledi:

Böyle yakalanamaz

Biz devleti yöneten bir parti değiliz. Devletin elindeki bilgiler bizim elimizde yok. Sayın Cumhurbaşkanı’na, basına ve kamuoyuna da yansıyan özellikle istihbarat konusundaki eksiklikleri ve endişelerimizi aktardım. Çok parçalı istihbaratın tek elde toplanması ve bunun için bir müsteşarlık kurulduğunu, ancak bunun da beklenen sonucunu doğurmayacağını ifade ettim. Eksiklik nedeniyle istihbaratın Halkalı’daki saldırıyı yapanları da yakalayamayacağına yönelik endişelerimizi aktardım.

Eşzamanlı önlem

İzlenen ekonomi politikalarının teröre zemin hazırladığını ve bu konudaki endişelerimi izah ettim. Hükümetin terör olaylarına yaklaşım tarzına yönelik eleştirilerim oldu. Teröre karşı aklı ve mantığı dikkate alan bir politika oluşturulması gerekiyor. Günlük politikalarla bu iş olmaz. Askeri önlemlerin yanında ekonomik, sosyolojik, psikolojik, kültürel önlemlerin alınması lazım. Eğer bütün önlemleri eşzamanda alır ve başlatırsak terörle mücadelede daha etkin sonuçlar elde edebiliriz.

Yaralılara ziyaret

Kılıçdaroğlu Halkalı’da Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören yaralıları ziyaret etti. Hastane ziyaretinde Kılıçdaroğlu’nun yanında CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay, İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen ve bazı ilçe başkanları da yer aldı. Kılıçdaroğlu ve yanındakiler daha sonra diğer hastanelerdeki yaralıları da ziyaret ettiler.

1 saat 15 dakika

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, siyasi parti genel başkanlarına daveti çerçevesinde, dün, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Tarabya’daki Huber Köşkü’nde yapılan görüşme, yaklaşık 1 saat 15 dakika sürdü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!