Ekselans'ı kaybettik

Güncelleme Tarihi:

Ekselansı kaybettik
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 1998 00:00

Haberin Devamı

Hürriyet çalışanları arasında ‘Ekselans’, Galatasaray camiasında ise ‘Baron’ olarak tanınan Rıdvan Menteş, önceki gece, bir süredir böbrek ve kalp tedavisi gördüğü İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşama veda etti. İstanbul Şehremini (Belediye Başkanı) Rıdvan Paşa'nın torunu, eski büyükelçilerden ve Demokrat Parti'nin ilk İzmir milletvekillerinden Vasfi Menteş'in oğlu olan Rıdvan Menteş, 1928 yılında İstanbul'da doğdu.

Babasının görevi gereği ortaokula kadar yurtdışında okuyan Rıdvan Menteş, orta öğrenimini Galatasaray Lisesi'nde tamamladı. Brüksel'de siyasal bilgiler okuyan Menteş, Türkiye'ye döner dönmez reklam sektöründe çalışmaya başladı. Radyoda ilk kez yayınlanan İpana Bilgi Yarışması'nın yanı sıra Hürriyet Gazetesi'nde çalıştığı dönemde güzellik yarışmaları, yerli ve yabancı otomobil çekilişleri, çeşitli tatil programları, ‘Bu gece sizdeyiz’, ‘Parolamız Hürriyet’, ve ‘Hediye Kervanı’ gibi halka dönük faaliyetlerde bulunan Menteş, uzun yıllar Milli Olimpiyat Komitesi üyeliği de yaptı.

Menteş, 1955 yılında, üyesi olduğu Uluslararası Reklam Derneği'nin Zürih'de düzenlediği kongreye, tek Türk delege olarak katıldı. 1979 yılında Erol Simavi Hürriyet Vakfı Genel Sekreterliği, 1982 yılında Hürriyet Dış İlişkiler Müdürlüğü görevlerinde bulunan Menteş, uzun yıllar Hürriyet Ailesi'nde yer aldı. Fransızca, İngilizce ve Almanca bilen Menteş'in Ayşe adında kızı, Ali ve Esra adlarında da 2 torunu bulunuyordu. 70 yaşında vefat eden Menteş'in cenazesi yarın, Teşvikiye Camii'nde kılınacak öğle namazından sonra Feriköy Mezarlığı'nda toprağa verilecek.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!