EKPSS ne zaman? 2018 EKPSS sınav tarihi

Güncelleme Tarihi:

EKPSS ne zaman 2018 EKPSS sınav tarihi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2018 13:43

Engelli vatandaşların kamuya ait kurum ve kuruluşlarda memur olarak istihdam edilmesi amacıyla yapılan EKPSS için geri sayım başladı. Geçtiğimiz Şubat ayında yapılan başvuruların ardından sınava girecek vatandaşlar, EKPSS sınav tarihini sorguluyor. Peki, EKPSS ne zaman? 2018 EKPSS sınavı ne zaman yapılacak?

Haberin Devamı

Öğrenci, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) engelli bireyleri kamuda görevlendirilmesi için düzenlediği EKPSS sınavına artık çok kısa bir süre kaldı. Milyonlarca engellinin beklediği EKPSS sınavının ne zaman yapılacağını merak eden vatandaşlar, sınav tarihi hakkında bilgi almak için internette araştırma yapıyor. İşte, 2018 EKPSS hakkında merak edilen tüm detaylar...

2018 EKPSS NE ZAMAN?

EKPSS ile devlet memurluğu hayali kuran engelli vatandaşlar, 2018'de yapılacak sınav için hazırlıklarına devam ediyor. EKPSS için başvurularını yapan ve sınav tarihini heyecanla bekleyen adaylar, EKPSS'nin yapılacağı tarihi merak ediyor. 06-21 Şubat 2018 tarihinde başvuruların alındığı EKPSS sınavı, 22 Nisan tarihinde tüm Türkiye'de 81 il genelinde uygulanacak. Başlama saatinin 10:15 olarak belirlendiği sınav tek oturum olarak yapılacak. Sınav sonuçları ise 17 Mayıs 2018 tarihinde adayların erişimine açılacak.

Haberin Devamı

EKPSS'DE KAÇ SORU SORULACAK?

2018 EKPSS'de Genel Yetenek Testi ve Genel Kültür Testi olmak üzere 2 test uygulanacak. Adaylara Genel Yetenek Testi'nde Türkçe'den 15 soru, Matematik'ten de 15 soru sorulacak. Genel Kültür Testi'nde ise;

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi (10 Soru)

Temel Yurttaşlık Bilgisi (6 Soru)

Türk Kültür ve Medeniyetleri (3 Soru)

Türkiye Coğrafyası (5 Soru)

Türkiye ve Dünya ile İlgili Genel, Kültürel ve Güncel Sosyoekonomik Konular (6 Soru) soru yöneltilecek.

EKPSS PUANI KAÇ YIL GEÇERLİ?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ilgili yazısı üzerine, Bakanlar Kurulunun kararıyla merkezi olarak yapılacak engelli kamu personel seçme sınavına, kuraya, yerleştirme işlemlerine, engelli memur istihdamının takip ve denetimine, istatistiki bilgilerin temini ve engelli memur istihdamı ile ilgili diğer hususlara ilişkin esas ve usulleri belirleyen "Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı (EKPSS) ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yönetmelikte yapılan düzenlemeyle kura yöntemiyle yerleşmek isteyen adayların kayıtları iki yılda bir alınacak. Ayrıca kura kaydı yaptıran adaylar, 4 yıl içerisinde yapılacak engelli memur alımlarına başvurabilecek. Düzenleme kapsamında EKPSS sonuçlarına ilişkin 2 yıl olan geçerlilik süresi de uzatıldı. Böylece EKPSS sonuçları, sınavın yapıldığı tarihten itibaren 4 yıllık süre içerisinde yapılacak sınava kadar geçerli olacak.

 

Haberin Devamı

Ayrıca, ortaöğretim, önlisans ve lisans mezunu engelli adayların memur kadrolarına yerleştirilmelerinde EKPSS'de alınan puanlar kullanılacak. Öte yandan 2016'da yapılan EKPSS sonuçları ile kura kayıtları yapıldığı tarihten itibaren 4 yıl geçerli olacak. 

BAKMADAN GEÇME!