Ekonominizde patlama var, ABD’li işadamları sürekli sizi konuşuyor

Güncelleme Tarihi:

Ekonominizde patlama var, ABD’li işadamları sürekli sizi konuşuyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2007 00:00

Türkiye'nin Kuzey Irak’a operasyon yapması tartışılırken Dünya Odalar Federasyonu Genel Kurulu için İstanbul’a gelen Eski ABD Dışişleri Bakanı Madeleine Korbel Albright, Türk işadamlarına ve kamuoyuna sıcak mesajlar verdi.

Albright, "Son dönemde ABD iş çevrelerinde hiç konuşulmadığı kadar Türkiye konuşuluyor. Ekonominiz tam anlamıyla patlamış. Bizim işadamları Türkiye’yi çok seviyor" dedi. Albright, ABD’nin Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne tam üyeliğine tam destek vermeye devam edeceğini söyledi ama Irak’ın istikrarı ile ilgili yorum yapmadı.

REHAVETE KAPILMAYIN:

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Dünya Odalar Federasyonu Başkanı ve DEİK İcra Kurulu Başkanı Rona Yırcalı’nın ev sahipliğinde yarın başlayacak ve 6 Temmuz’da sona erecek Genel Kurul için Türkiye’ye gelen Albright, ABD Kongresi’nde kabul edilmesi beklenen Ermeni Soykırımı Tasarısı konusunda da "Sakın rehavete kapılmayın ve çalışmaya devam edin. Çünkü bu tasarı geçerse Türk ABD ilişkilerine çok büyük darbe vurur. Bunu hiç birimiz istemeyiz" dedi.

BARIŞ İÇİN ÇALIŞALIM:

Dünya Odalar Federasyonu Genel Kurulu’na Apsen adlı think-tank kuruluşunun yönetim kurulu üyesi ve temsilcisi olarak geldiğini belirten Albright, bu kapsamda da TOBB’un İsrail Filistin barışını desteklemek için geliştirdiği Gazze’deki Erez Sanayi Bölgesi’ni canlandırma projesine tam destek vereceklerini söyledi. Albright, "Bu projeyi çok önemsiyoruz. Dünya barışına katkı sağlayacak ölçüde önemli bir proje. Dünya barışı için birlikte çalışmaya hazırız" diye konuştu.

ESKİ ELÇİYE TÜRKİYE’Yİ ANLATTI:

Albright’ı havaalanından alan araçta bulunan bir görevli de otomobilde ABD’nin eski büyükelçilerinden Wendy R. Sherman’ın da bulunduğunu belirterek, "Bayan Albright, yol boyunca eski büyükelçiye Türkiye’yi ve İstanbul’u anlattı. Türkiye’nin önemini, potansillerini ve güzelliğini ayrıntılı olarak uzun uzun anlattı" dedi. Albright, yarın Dünya Odalar Federasyonu’nun açılış konuşmasını yapacak.

ALBRİGHT’IN İZLENİMLERİ ÖNEMLİ:

Uzmanlar, son günlerde Kuzey Irak’tan sızan PKK teröristleri nedeniyle ABD’ye karşı iyice negatifleşen Türk kamuoyunun ABD yönetimine yansıması açısından Albright’ın İstanbul’da bulunmasının çok önemli olduğunu söylüyor. Albright, halen ABD siyasetinde etkin bir isim olarak biliniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!