Ekmeleddin İhsanoğlu Başbakan Erdoğan'ın o sözüne yanıt verdi

Güncelleme Tarihi:

Ekmeleddin İhsanoğlu Başbakan Erdoğanın o sözüne yanıt verdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2014 19:03

CHP ve MHP'nin de aralarında olduğu 5 partinin Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisi hakkında söylediği "Statükoya bekçi arıyorlar" sözüne yanıt verdi.

Haberin Devamı

İhsanoğlu, "Ben yine polemiğe girmeyeceğim. Fakat anayasaya bekçiyim. Ben devletin birliğine, milletin dirliğine, bütünlüğüne bekçiyim. Ben hak ve hukukun uygulanmasına, kanun hakimiyetine bekçiyim. Ben insanların eşit muamele görmesine bekçiyim. Ben anayasada yazılı olan hükümlerin bekçisiyim. Ben Cumhurbaşkanı andındaki hükümlerin bekçisiyim" diye konuştu.

İLK ADRESİ GEZİ PARKI

Beraberinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in de bulunduğu Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Beyoğlu’ndaki ilk adresi Gezi Parkı oldu. Ekmeleddin İhsanoğlu’nu Gezi Parkı ziyaretinin ardından İstiklal Caddesi’nin girişinde yüzlerce kişi karşıladı. Ekmeleddin İhsanoğlu, “Türkiye’nin Cumhurbaşkanı” ve “Türkiye’nin gururu” diye slogan atanlara el sallayarak karşılık verdi. Galatasaray Lisesi’ne kadar halkın yoğun ilgisi altında yürüyen Ekmeleddin İhsanoğlu, burada kadın cinayetleriyle ilgili eylem yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyelerinin yanına gitti ve sohbet etti. Kadınların ikinci sınıf vatandaş olarak kabul edilemeyeceğini vurgulayan İhsanoğlu, bu alanda hem Türkiye’nin hem de dünya ülkelerinin uzun bir yol kat etmesi gerektiğinin altını çizdi.

KADINA YÖNELİK ŞİDDET

Haberin Devamı

İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri olduğu dönemde kadınların sosyal statülerinin yükseltilmesi, kadına yönelik şiddet ve kadın sünneti gibi konularda yaptığı çalışmaları anlatan Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, benzer çalışmaların Türkiye’de de yaygınlaştırılarak sürdürülmesi gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, İstiklal Caddesi turunda kendisine eşlik eden basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

“Önceden herhangi bir hazırlık yapmadan, haber vermeden vatandaşlarımızla buluştuk” diyen İhsanoğlu buna rağmen gerek vatandaşların gerekse esnafın gösterdiği sıcak ilgiden çok mutlu olduğunu söyledi. İhsanoğlu, “Gördüğümüz bu yakın ilgi de gösteriyor ki halkta bize karşı bir teveccüh var. Halkın desteği ile inşallah bu hedefe ulaşacağız. Türkiye başaracak” ifadelerini kullandı.

MEHMET AKİF ERSOY'U HATIRLATTI

Ekmeleddin İhsanoğlu daha sonra Mısır Apartmanı önünde açıklama yaptı. Ekmeleddin İhsanoğlu, “Bu apartmanın tarihimizde önemli bir yeri vardır. İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif Ersoy son günlerini burada geçirmiştir. Türk milletine burada seslenmekten mutluluk duyuyorum” dedi. Sefa ÖZKAYA/İSTANBUL




Haberin Devamı

Ekmeleddin İhsanoğlu Başbakan Erdoğanın o sözüne yanıt verdi

Ekmeleddin İhsanoğlu Başbakan Erdoğanın o sözüne yanıt verdi

sozkaya@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!