Ehliyetsiz sürücü dehşeti: 2 ölü

Güncelleme Tarihi:

Ehliyetsiz sürücü dehşeti: 2 ölü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2009 14:41

ESKİŞEHİR'de ehliyetsiz sürücünün kullandığı otomobil, teravi namazı için camiye giden 54 yaşındaki Münevver Yalap ile 8 yaşındaki torunu Rümeysa Kalafat'a çarptı. Kazada tatil için Eskişehir’e gelen Rümeysa ile anneannesi öldü.

Kaza, Gündoğdu Mahallesi'nde dün saat 21.00 sıralarında meydana geldi. 2 kadın komşusu ile birlikte aynı semtteki Ercan Camii'ne teravi namazı için giden evli ve 3 çocuk annesi Münevver Yalap ile torunu Rümeysa Kalafat'a çevre yolundan karşıya geçmek istedikleri sırada 20 yaşındaki Göksel Çevik yönetimindeki 26 TZ 194 plakalı otomobil çarptı. Kazada Münevver Yalap ile torunu Rümeysa Kalafat öldü. Polis, sürücü belgesi olmadığı belirtilen Göksel Çevik'i gözaltına aldı. Ölen anneanne ile torununun cesetleri Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi morguna kaldırıldı.

Ölen Münevver Yalap ile torunu Rümeysa Kalafat'ın cenazeleri bugün yakınları tarafından ESOGÜ Hastanesi morgundan alınarak Büyükşehir Belediyesi’ne ait cenaze aracına konulup Gündoğdu Mahallesi'ndeki evlerinin önüne getirildi. Burada okunan duanın ardından cenazeler toprağa verilmek üzere Eskişehir'in Mihalıççık İlçesi'ne bağlı Doğanoğlu Köyü'ne götürüldü.

Yakınları, Münevver Yalap'ın yanına torunu Rümeysa'yı alarak 2 kadın komşusu ile birlikte çevre yolunun karşısında ve evlerine yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Ertan Camii'ne teravi namazı için gittiklerini söyledi. Bir yakını, şöyle dedi:
“Evlenin 2- 3 sokak arkasında da cami vardı. Ancak kadınlar Ramazan ayında değişik camilere teravi namazı için gidiyorlar. Münevver Yalap’ta Ertan Camii’ne giderken torunu ile birlikte kazada öldü. Yanlarındaki 2 kadın komşusu çevre yolundan karşı tarafa geçmek üzereyken bu kadınlardan birinin ayağı hafif şekilde burkulmuş ve karşıya geçmeden bir süre yol kenarında durmuşlar. Bu sırada Münevver Yalap’da torununun elini tutup karşıya geçmek istemiş ve aşırı hızla gelen otomobil bunlara çarpmış.”

Ölen Rümeysa Kalafat'ın anne ve babasıyla birlikte İstanbul’da oturduklarını, okulların tatile girmesi ardından Eskişehir'deki anneannesi Münevver Kalafat’ın yanına geldiği belirtildi.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü yetkilileri gözaltına alınan ehliyetsiz oto sürücüsü Göksel Çevik'in sorgulamasının ardından adliyeye sevk edildiğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!