Ehliyetsiz ambulans şoförü kaza yaptı

Güncelleme Tarihi:

Ehliyetsiz ambulans şoförü kaza yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2007 16:47

İZMİR'de ehliyetsiz kullandığı ambulansla, elini kıyma makinesine kaptırınca beş parmağı kopan 31 yaşındaki Faik Doğan'ı hastaneye yetiştirmeye çalışan 20 yaşındaki Murat Özberatlı, yolun kaygan olması nedeniyle direksiyon kontrolünü yitirdi. Kontrolden çıkan ambulans, yol kenarındaki trafik ışığı direğine çarpıp devrildikten sonra güçlükle durabildi. Yaralı Doğan, başka bir ambulansla hastaneye kaldırılırken, şoför Özberatlı hakkında yasal işlem yapıldı.

Haberin Devamı

Çeşme İlçesi'nde kasaplık yapan Faik Doğan, bu sabah dalgınlık sonucu elini kıyma makinesine kaptırdı. 5 parmağı kopan Doğan, ilçedeki özel bir hastaneye kaldırıldı. Muyanesinde parmaklarının yerine dikilebileceğine karar verilen Doğan, hastaneye ait 35 RCT 92 plakalı özel ambulansla İzmir'e doğru yola çıkarıldı. Doğan'ın yaralı olarak bindirildiği ambulansın şoförü Murat Özberatlı, bugün saat 12.00 sıralarında, İzmir'deki Mustafa Kemal Sahil Bulvarı Vali Konağı yakınlarına geldiğinde, kısa süreli yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda direksiyon kontrolünü kaybetti. Kontrolden çıkan ambulans, yol kenarındaki tarfik ışığı direğini devirdi. Güçlükle duran ambulansta hasar oluşurken, yaralı Doğan, başka ambulansla Kahramanlar semtindeki El ve Mikro Cerrahi Hastanesi'ne kaldırıldı.

Haberin Devamı

Polisin yaptığı incelemede, şoför Murat Özberatlı'nın ehliyetsiz olduğu ortaya çıktı. Başka bir aracın sıkıştırması sonucu kaza yaptığını söyleyen Özberatlı, ehliyet almaya hak kazandığını, işlemlerinin devam ettiğini, bu nedenle ehliyetinin olmadığını öne sürdü. Murat Özberatlı hastanede bir şoför olmaması nedeniyle acil olarak hastayı yetiştirmek için yola çıktıklarını da iddia etti. Para cezası uygulandıktan sonra serbest bırakılan Özberatlı hakkındaki evrakların daha sonra adliyeye gönderileceği belirtildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!