Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 11 Şubat ehliyet soruları yayımlandı!

Güncelleme Tarihi:

Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak 11 Şubat ehliyet soruları yayımlandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2017 10:12

Ehliyet sınav sonuçları için beklentilerine devam eden sürücü adayları, sınav sonrası soruları gözden geçirmek istiyor. Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu ile sürücü belgesini alacakları tarihi araştıran bireyler, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan sınavla ilgili açıklama yapmasını merak ediyor. Peki, ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, trafiğe çıkmak için bekleyen adayların merak ettiği konunun detayları

Haberin Devamı

Ehliyet sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih sürücü adayları tarafından araştırılıyor. 11 Şubat'ta girdikleri sınavın ardından direksiyon sınavına hazırlanan adaylar, 11 Şubat ehliyet sınavı sonuçlarının açıklanıp açıklanmadığını MEB’in resmi sayfası üzerinden takip etmeye çalışıyor. Peki, 11 Şubat ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

EHLİYET SINAV SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

2017’nin tüm ehliyet sınavları ve sonuçların açıklanacağı tarih “2017 Yılı Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri” sınav takviminde yer alıyor. 2017 Yılı Sınav Uygulama Takvimi’nde yer alan bilgiye göre yılda 5 kez yapılan ehliyet sınavının ilki 23 Şubat 2017’de açıklanacak. Sürücü adayları sonuçları, http://www.meb.gov.tr ve http://www.odsgm.gov.tr internet adresleri aracılığıyla ulaşabişecek. Kursiyerler, bu adresten Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınav Sonuçları linkinin üzerine tıklayarak açılacak sayfadan, T.C. kimlik numarasını girerek sınav sonuçlarını öğrenebilecek. Ayrıca, Özel MTSK müdürlükleri Özel MTSK Modülünden kurum kodunu ve şifresini girerek, müdürlüklerinden sınava girenlerin sonuç listesini çıkaracak ve kursiyerlere tebliğ edecektir.

Haberin Devamı

Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak 11 Şubat ehliyet soruları yayımlandı

2017 EHLİYET SINAV TAKVİMİ 

Sınav Sıra No Sınav Tarihi 2017-MTSKS-1 11 ŞUBAT 2017(saat 14.00)-Cumartesi 2017-MTSKS-2 20 MAYIS 2017 (saat 14.00)-Cumartesi 2017-MTSKS-3 29 TEMMUZ 2017( saat 14.00)-Cumartesi 2017-MTSKS-4 07 EKİM 2017 (saat 14.00)-Cumartesi 2017-MTSKS-5 23 ARALIK 2017(saat 14.00)-Cumartesi

EHLİYET SINAV SONUÇLARINA NASIL İTİRAZ EDİLİR?

a. İtirazlar, soru ve cevap anahtarlarının http://www.meb.gov.tr ve http://www.odsgm.gov.tr internet adreslerinden yayımlanmasından itibaren 5(beş) takvim günü, sonuçların aynı internet adresinde yayımlanmasından itibaren de 5 (beş) takvim günü içinde dilekçeyle ÖDSGM’ye yapılacaktır. 

b. Kursiyerler, sınav sorularına, sınav sonuçlarına ve sınav uygulamasına ilişkin itiraz başvurularını, T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. ve Türkiye Halk Bankası A.Ş. şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığı ile 20 TL (Yirmi TL KDV Dâhil) itiraz ücreti yatırarak, alınan banka dekont/ATM işlem fişi ve sınav adının teorik olduğu dilekçe ile birlikte yapacaklardır. 

Haberin Devamı

c. Sınav ücretini yatırıp sınav başvurusu onaylanmayan ya da yanlış yatırılan ücretlere dair kursiyerlere ücret iadesi yapılacaktır. Başvurusu/sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan, kursiyerlerin bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmayacaktır. 

ç. Sınavlarda yanlış yatırılan ücretlerin iadeleri sınavın tamamlanmasından yaklaşık 4 hafta sonra tek yanlı olarak döner sermaye işletmesi tarafından herhangi bir başvuru talep etmeksizin yapılacaktır. Ücretlerin hangi bankaya yatırıldığına bakılmaksızın yalnızca Ziraat Bankası sistemleri aracılığı ile merkezi ödeme ekranlarından “MEB İade Bedeli” altında TC kimlik no ile sorgulama yaptırılarak iade edilecektir. Adaylara kısa mesaj ile bilgilendirme yapılacaktır bu nedenle başvuru sırasında geçerli bir GSM(cep) telefon numarası girilmesi zorunludur. 

Haberin Devamı

d. Faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır. 

e. İtirazların cevaplanmasında ÖDSGM genel evrak kayıt tarihi dikkate alınacaktır. 

f. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile kursiyerin T.C. kimlik numarası belirtilmeyen, banka dekont/ATM işlem fişi eklenmemiş, imza ve adresleri olmayan dilekçeler dikkate alınmayacaktır.

EHLİYET ALMAK İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR

- B ve G ehliyet sınıfları için 18 yaşını bitirmiş olmak.

- A1, A2, F ve H ehliyet sınıfları için 17 yaşını bitirmiş olmak.

- A1, A2, B, C, D, E, F, G ve H ehliyet sınıfları için en az ilkokul düzeyinde eğitim almış olmak.

- C, D ve E ehliyet sınıfları için 22 yalını doldurmuş olmak.

- Sabıka kaydının olmadığına dair dilekçeyi kurs müdürlüğüne teslim etmek.

Haberin Devamı

- Nüfus cüzdanı fotokopisini Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.

- ‘Sürücü olur’ sağlık raporunu almış olmak.

- Son 6 ay içinde çekilmiş 1 adet vesikalık fotoğrafı Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.

BAKMADAN GEÇME!