Ehliyet sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? Ehliyet sınavı soru ve cevapları!

Güncelleme Tarihi:

Ehliyet sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak Ehliyet sınavı soru ve cevapları
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2016 12:52

13 Şubat 2016 Cumartesi günü gerçekleştirilen ehliyet sınavının ardından adaylar büyük bir merakla sonuçların açıklanmasını bekliyorlar. 2016 senesinin ilk ehliyet sınavı olan MTSK-1 soru ve cevapları da Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Peki, ehliyet sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? 2016 ehliyet sınavı tarihleri ne zaman? Direksiyon sınavının tarihi belli oldu mu? Tüm detaylar haberimizde...

Haberin Devamı

Ehliyet sahibi olmak isteyenler için her dönem gerçekleştirilen ehliyet sınavı ile vatandaşlar ehliyet sahibi olabilmektedir. Bu senenin ilk ehliyet sınavı ise 13 Şubat 2016 tarihinde gerçekleştirildi. Sınava girmek isteyen adaylar ehliyet kursuna yazılarak trafiğe çıkmak için gerekli olan bilgileri öğrenmektedirler.

EHLİYET SINAVI SORU VE CEVAPLARI AÇIKLANDI!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 13 Şubat 2016 Cumartesi günü yapılan ehliyet sınavının soru ve cevapları yayınlandı. Sınav soru ve cevaplarını incelemek isteyen adaylar http://www.meb.gov.tr/meb_sinavindex.php?KATEGORI=10-11-12-24&B=2 web sitesine giderek soru ve cevaplara ulaşabilirler.

2016 EHLİYET SINAVI TARİHLERİ

Bir sene içinde 6 kez uygulanan MTSAS ehliyet sınavının ilki 13 Şubat tarihinde yapıldı. 2016 senesi ehliyet sınavlarının diğerleri ise şu tarihlerde yapılacak;

MTSAS-2 (14 Mayıs 2016)

MTSAS-3 (16 Temmuz 2016)

MTSAS-4 (27 Ağustos 2016)

MTSAS-5 (8 Ekim 2016)

MTSAS-6 (10 Aralık 2016)

Haberin Devamı

EHLİYET SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

13 Şubat Cumartesi günü yapılan ehliyet sınavı sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair MEB tarafından herhangi bir açıklama yapılmadı. Ancak ehliyet sınavı sonuçları açıklandığı anda sınava giren adaylar http://www.meb.gov.tr web sitesi üzerinden ‘Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınav Sonuçları’ butonuna tıklayarak sınav sonuçlarını öğrenebilirler.

EHLİYET SINAVINDAN GEÇMEK İÇİN KAÇ PUAN ALMAK GEREKİR?

Ocak ayı itibariyle ehliyet almak eskisi kadar kolay değildir. Yapılan bazı düzenlemelerle ehliyet almak için stajyer sürücü dönemi başlatılmıştır. Stajyer sürücü uygulaması yapılacak ilk sınavın ardından başlatılacaktır. 13 Şubat tarihinde girilen ehliyet sınavından geçmek için adayların en az 70 puan alması gerekmektedir. 70 puanın altında kalan adaylar ehliyet sınavına tekrar girmek zorunda kalacaktır.

DİREKSİYON SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Direksiyon sınavları ile alakalı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından herhangi bir açıklama yapılmamıştır. Direksiyon sınavı tarihleri adayların bağlı olduğu ilçe emniyet müdürlüğü tarafından belirlenip sürücü kurslarına bildirilmektedir. Bu nedenle de her sürücü kursunun direksiyon sınavı tarihi farklı olmaktadır. Direksiyon sınavı tarihini öğrenmek için kayıtlı olduğunuz sürücü kursundan bilgi alabilirsiniz.

Haberin Devamı

DİREKSİYON SINAVIYLA ALAKALI BİLİNMESİ GEREKENLER

2016 senesinde yapılan yeni değişiklikle beraber artık direksiyon sınavları 35 dakika boyunca uygulanacak. Sınavın ilk 5 dakikasında araç tanıma ile alakalı sorular adaylara yöneltilecek. Soruların 5 tanesine yanlış cevap veren adayların sınavları geçersiz sayılacak.

Direksiyon sınavına ilk giriş için adayların 70 TL ödemesi gerekmektedir. Ancak adayların direksiyon sınavından kalması halinde, sınava tekrar girmek için 70 TL + 2 saatlik direksiyon eğitimi ücretini ödemeleri gerekmektedir.

BAKMADAN GEÇME!