Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak? İşte, MTSAS-6 sınav tarihi

Güncelleme Tarihi:

Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak İşte, MTSAS-6  sınav tarihi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2016 09:21

Ehliyet sınavı takvimine göre bu yılın son sınavının gerçekleşmesine sayılı gün kaldı. 2016 bitmeden ehliyet sahibi olmak isteyen sürücü adayları, "Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak?" sorusuna yanıt aradı. Her yıl olduğu gibi bu yılın tüm ehliyet sınavları da Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesi üzerindeki “sınavlar” bölümünde yer alıyor. Peki, MTSAS-6 olarak isimlendirilen 2016'ının son ehliyet sınavı ne zaman yapılacak?

Haberin Devamı

Ehliyet sınavının bu yılki son tarihine sayılı gün kaldı. Yılın son sınavını kaçırmak istemeyen sürücüler, Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak? sorusuna yanıt aradı. 2016 bitmeden ehliyetlerine kavuşmak isteyen sürücü adayları, bu MTSAS-6 sınavına kısa süre sonra girecek. Bu yılın tüm sınav takvimi, her yıl olduğu gibi Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesi üzerindeki “sınavlar” bölümünden açıklanmıştı. 2016’ının son sınav tarihinin yaklaşmasıyla birlikte sınav yerlerinin de açıklanması bekleniyor. Peki, MTSAS-6 sınavı ne zaman yapılacak? Ehliyet sınavına giriş yerleri nasıl öğrenilir? Soru dağılımları nasıl olacak? İşte, ehliyet sınavına girecek sürücü adaylarının merak ettiği sorulara yanıtlar!

MEB’in resmi internet sitesi üzerinden yapılan ehliyet sınavı tarihlerine göre MTSAS-6 ehliyet sınavı 10 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Sınava iki haftadan fazla bir süre olması sebebiyle sınav yerleri açıklanmasa da MEB tarafından sınav yerleriyle alakalı duyuru geleceği öngörülüyor.

Haberin Devamı

SINAV GİRİŞ BELGESİ

Ehliyet sınavına girecek adayların muhakkak sınava giriş belgesini yanında bulundurması gerekiyor. Renkli fotoğraflı olan bu belgelerde kursiyerin sınava gireceği sınav merkezi (il/ilçe), bina, salon, sıra ve adres bilgileri yer alır. Her sınav için yeniden düzenlenen sınav giriş belgesinde Özel MTSK’nın adı ile sınav tarihi, saati ve kaçıncı sınav hakkını kullandığı, sınava gireceği sürücü belgesi sınıfı ve dikkat bölümleri yer alır. Kimlik bilgilerinde kursiyerin T.C. kimlik numarası, adı-soyadı, baba adı, doğum yeri ve tarihi bulunur.

SINAVIN GEÇERSİZ SAYILDIĞI DURUMLAR

Ehliyet sınavları bazı durumlarda geçersiz sayılabiliyor. MEB’in resmi sitesinde yayınlanan kılavuza göre o durumlar şunlar:
Geçerli kimlik belgesinin ve sınav giriş belgesinin ibraz edilmemesi, b. e-Sınav ekranındaki fotoğraf ve bilgilerle nüfus cüzdanındaki veya sınava giriş belgesindeki bilgilerde uyuşmazlık olması, c. Herhangi bir kursiyerden ya da dokümandan kursiyerin kopya çektiğinin salon görevlilerince tespit edilmesi, ç. Kursiyerin yerine başkasının sınava girmesi , d. Her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar, saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile cep telefonu, telsiz ve benzeri iletişim araçları, defter, kitap, sözlük, hesap cetveli gibi araçları sınav anında kursiyerin yanında bulundurması, e. e-Sınav uygulama cihazlarına ve merkez demirbaşlarına zarar verilmesi, f. Sınav komisyon görevlilerinin veya salon görevlilerinin, hazırladığı raporlarda/tutanaklarda veya sınav uygulamasında kaydedilen kamera görüntülerinde, kursiyerin Yönergede belirtilen sınav kurallarını ihlal ettiğinin belirlenmesi.

 

BAKMADAN GEÇME!