Ehliyet sınavı ne zaman, yarın saat kaçta?

Güncelleme Tarihi:

Ehliyet sınavı ne zaman, yarın saat kaçta
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2017 11:32

Ehliyet sınavı için saatler kaldı, araştırmalar hız kazandı. Sürücü adayları bir yandan soru çözümüne ve konu incelemelerine devam ederken bir yandan da sınav bilgilerini sorguluyor. Bu yılın üçüncü ehliyet sınavı kısa süre sonra gerçekleşecek. Peki Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen ehliyet sınavı ne zaman, yarın saat kaçta?

Haberin Devamı

Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak sorusunun yanıtını merak eden yüzlerce sürücü adayı konuyla ilgili araştırmalarına devam ediyorlar. 2017 yılında yapılacak olan ehliyet sınavları için araştırmalar başladı. En yakın tarihte yapılacak olan ehliyet sınavı için sürücü adayları hazırlıklarını sürdürüyor. Peki, Ehliyet sınavı ne zaman? İşte, 2017 ehliyet sınavı tarihleri

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan ehliyet sınavı için artık çok az bir zaman kaldı. 29 Temmuz Cumartesi günü yapılacak olan ehliyet sınavı için giriş yerleri bağlı bulunan sürücü kursundan temin edilecek. Sınav saat 14.00'te yapılacak.

2017 YILINDA YAPILACAK SINAV TARİHLERİ

2017/MTSKS-3 29 TEMMUZ 2017( saat 14.00)

2017/MTSKS-4 07 EKİM 2017 (saat 14.00)

2017/MTSKS-5 23 ARALIK 2017(saat 14.00)

Haberin Devamı

SINAV SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ

Sınav sonuçları, http://www.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacaktır. Kursiyerler, bu adresten Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınav Sonuçları linkinin üzerine tıklayarak açılacak sayfadan, T.C. kimlik numarasını girerek sınav sonuçlarını öğrenebilecek.
Ayrıca, Özel MTSK müdürlükleri Özel MTSK Modülünden kurum kodunu ve şifresini girerek, müdürlüklerinden sınava girenlerin sonuç listesini çıkaracak ve kursiyerlere tebliğ edecektir.

EHLİYET ALMAK İÇİN GEREKLİ BELGELER

Sürücü belgesi almak isteyen ve gerekli belgeleri tamamlayan kursiyerler, özel motorlu taşıt sürücüleri kursu müdürlüklerine kayıt yaptıracaktır. Kayıt şartları aşağıdaki gibi..

a. A1, A2, F ve H sınıfı sürücü kursları için 17 (on yedi) yaşını bitirmiş olmak.

b. B ve G sınıfları için 18 (on sekiz) yaşını bitirmiş olmak.

c. C, D ve E sınıfları için 22 (yirmi iki) yaşını bitirmiş olmak. ( Üniversitelerin sürücü eğitimi veren yüksekokul ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin askerî ihtisas görevleri için subay ve astsubay sınıf okullarında ve uzman Jandarma okullarında açılan sürücü eğitimi kurslarından mezun olanlarda bu şart aranmaz.)

ç. A1, A2, B, C, D, E, F, G ve H sınıfı için en az ilkokul düzeyinde eğitim almışolmak.

d. Pratisyen tabip veya uzman tabip tarafından verilen “sürücü olur” sağlık raporualmış olmak.

Haberin Devamı

e. “Sabıka kaydının olmadığına dair” dilekçeyi kurs müdürlüğüne vermek.

f. Sürücü belgesi süresiz olarak geri alınmamış olmak.

g. Son 6 (altı) ay içinde cepheden çekilmiş 1 (bir) adet vesikalık fotoğrafını Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.

ğ. Nüfus cüzdanı fotokopisini Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.

BAKMADAN GEÇME!