Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte MEB 2018 iş takvimi

Güncelleme Tarihi:

Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak İşte MEB 2018 iş takvimi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2018 09:30

2018'in dördüncü ehliyet sınavı 20 Ekim Cumartesi günü gerçekleşti. Yazılı sınavdan geçer not alan adaylar, direksiyon sınavına girmeye hak kazanacak. Peki, 20 Ekim ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte 2018 Yılı Sınav Uygulama Takvimi’nde yer alan bilgiye göre, ehliyet sınav sonuç tarihi

Haberin Devamı

Ehliyet sınav sonuçları sınavın hemen ardından gündeme geldi. Milli Eğitim Bakanlığı, Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı 2018 Yılı Sınav Takvimi ile ehliyet sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihleri duyurmuştu. Peki, Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 20 Ekim ehliyet soruları yayımlandı mı?

Ehliyet sınavı telaşını geride bırakan sürücü adaylarının gözü kulağı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak soru- cevap duyurusunda. Ehliyet sınav soruları ve cevapları Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan “Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü” sayfası üzerinden erişime açılıyor. Ehliyet sınav sorularının ve cevaplarının da birkaç gün içerisinde internet üzerinden yayımlanması bekleniyor.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı 2018/MTSKS-4 sonuçlarının açıklanacağı tarih MEB takvimiyle duyuruldu. Bu yılın takvimine göre ehliyet sınav sonuçları 1 Kasım’da açıklanacak.

Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak İşte MEB 2018 iş takvimi

SONUÇLAR NASIL ÖĞRENİLİR?

Sınav sonuçları, http://www.meb.gov.tr internet adresinden duyuruluyor. Kursiyerler, bu adresten Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınav Sonuçları linkinin üzerine tıklayarak açılacak sayfadan, T.C. kimlik numarasını girerek sınav sonuçlarını görüntüleyebiliyor.
Ayrıca, Özel MTSK müdürlükleri Özel MTSK Modülünden kurum kodunu ve şifresini girerek, müdürlüklerinden sınava girenlerin sonuç listesini çıkaracak ve kursiyerlere tebliğ ediliyor.

BAKMADAN GEÇME!