Ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı? Ehliyet sınav sonuç sorgulama sayfası

Güncelleme Tarihi:

Ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı Ehliyet sınav sonuç sorgulama sayfası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2018 21:56

Ehliyet sınav sonuçları için nefesler tutuldu. Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı 2018 Yılı Sınav Takvimi'ne göre, 20 Ekim tarihli ehliyet sınavının sonuçları bugün adayların erişimine açılacak. Tarih bilgisini edinen sürücü adayları sık sık 'ehliyet sınav sonuç sorgulama sayfası'nı ziyaret ederek aldıkları puanı öğrenmeye çalışıyor. Peki, ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı?

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen ehliyet sınav sonuçları için kısa bir süre kaldı. Yılda 5 kez yapılan ehliyet sınavının dördüncüsü 20 Ekim tarihinde gerçekleşmişti. Sınavın üzerinden günler geçmesi nedeniyle sonuç araştırmaları arttı. Peki, bu yılın takvimine göre ehliyet sınav sonuçları saat kaçta açıklanacak?

20 Ekim tarihinde gerçekleştirilen ehliyet sınav sonuçları için geri sayım başladı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu yılki iş takvimine göre, ehliyet sınav sonuçları bu hafta içerisinde erişime açılacak. Yıl içerisinde 5 kez yapılan ehliyet sınavının dördüncüsünün değerlendirme sonuçları 1 Kasım Perşembe günü ilan edilecek ancak saat detayıyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Sınav sonuçları, http://www.meb.gov.tr ve http://www.odsgm.gov.tr internet adreslerinden duyurulacak. Teorik sınavdan 70 puanı alan adaylar, uygulamalı sınav olan direksiyon sınavına girmeye hak kazanacak.

Yılın son ehliyet sınavı ise 22 Aralık Cumartesi günü gerçekleşecek. Bu sınavın sonuçları ise 3 Ocak Perşembe günü açıklanacak.

Haberin Devamı

EHLİYET SINAV SONUÇ SORGULAMA SAYFASI

EHLİYET SINAV SONUCUNA NASIL İTİRAZ EDİLİR?

Ehliyet sınav sorularına, cevaplarına ya da sonuçlarına yapılacak olan itirazlar sınav sonuçlarının açıklanmasından sonraki 10 gün içerisinde yapılmalıdır. Bu süre içinde itiraz dilekçesi yazılarak ilgili kurum olan Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetler Genel Müdürlüğü’ne yollanmalıdır.

İtiraz başvuruları için Ziraat Bankası, Halk Bankası veya Türkiye Vakıflar Bankası şubelerinden birisine ‘’Kurumsal Tahsilat Programı” aracılığıyla 20 TL itiraz ücreti yatırılması gereklidir. Ücretin ödendiğine dair makbuzu da alıp itiraz dilekçesine eklemelisiniz. Başvurusu, sınavı geçersiz sayılan adaylar ile sınava girmeyen adayların itiraz başvuruları dikkate alınmayacaktır. Faksla yapılan itirazlarda dikkate alınmayacak olup itirazların cevaplanma sürecinde ODSGM’nin genel evrak kayıt tarihleri esas alınacaktır. Başvurusu/sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan, kursiyerlerin/kurumların bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmaz. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır.

 

BAKMADAN GEÇME!