Ehliyet sınav sonuçları açıklandı! MEB sonuç sorgulama sayfası

Güncelleme Tarihi:

Ehliyet sınav sonuçları açıklandı MEB sonuç sorgulama sayfası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2017 07:14

Ehliyet sınav sonuçları MEB tarafından az önce açıklandı. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından sınava giren adaylar sonuçları meb.gov.tr adresinden sorgulayabiliyor. Erişime açılan sınav sonuçlarını dilerseniz haberimizdeki linke tıklayarak ilgili sayfaya yönlenebilirsiniz. İşte 7 Ekim ehliyet sınav sonuçları sorgulama sayfası

Haberin Devamı

Ehliyet sınav sonuçlarının açıklanma tarihi olarak MEB takviminde 19 Ekim olarak gözüküyordu. Fakat sınav sonuçları dün açıklanmadı. Bugün ise sonuçlar MEB tarafından duyuruldu. Ehliyet sınav sonuçlarını meb.gov.tr adresine ulaşarak öğrenebilirsiniz. 

EHLİYET SINAV SONUÇLARINI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN

Direksiyon sınavı ne zaman olacak?

Direksiyon sınavı, sınav sonuçlarının açıklanmasının akabinde, 70 puan barajını geçen adaylar arasında yapılacaktır. Bu koşulları sağlayan adayların katılım göstereceği direksiyon sınavı, belirlenen tarihten iki ya da üç hafta sonrasında sürücü kursları vasıtasıyla duyurulmaktadır.

2017 yılında son ehliyet sınavı ne zaman?

Önümüzdeki ehliyet sınavı 23 Aralık 2017 tarihinde gerçekleşecek. Geçtiğimiz ehliyet sınavında başarısız olanlar şanslarını önümüzdeki sınavda deneyecek.

Haberin Devamı

Sınav hangi şartlarda geçersiz sayılıyor?

Ehliyet sınavları bazı durumlarda geçersiz sayılabiliyor. MEB'in resmi sitesinde yayınlanan kılavuza göre o durumlar şunlar:

- Geçerli kimlik belgesinin ve sınav giriş belgesinin ibraz edilmemesi.

- e-Sınav ekranındaki fotoğraf ve bilgilerle nüfus cüzdanındaki veya sınava giriş belgesindeki bilgilerde uyuşmazlık olması.

- Herhangi bir kursiyerden ya da dokümandan kursiyerin kopya çektiğinin salon görevlilerince tespit edilmesi, . Kursiyerin yerine başkasının sınava girmesi

- Her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar, saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile cep telefonu, telsiz ve benzeri iletişim araçları, defter, kitap, sözlük, hesap cetveli gibi araçları sınav anında kursiyerin yanında bulundurması.

- e-Sınav uygulama cihazlarına ve merkez demirbaşlarına zarar verilmesi.

- Sınav komisyon görevlilerinin veya salon görevlilerinin, hazırladığı raporlarda/tutanaklarda veya sınav uygulamasında kaydedilen kamera görüntülerinde, kursiyerin Yönergede belirtilen sınav kurallarını ihlal ettiğinin belirlenmesi.

Ehliyet sınavına yeni uygulama geliyor

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmeliğe göre, motorlu taşıt sürücüleri kursu tarafından sınava girebilecek düzeye ulaştığına karar verilen kursiyerler için sınavdan önce yapılan ön sınav kaldırıldı.

Haberin Devamı


Yönetmelikle güzergahın tanımı yapılarak, direksiyon dersi eğitimlerinin ve uygulama sınavlarının bu güzergahta yapılması hükmü getirildi. Değişiklikle, kamyonet, kamyon ve TIR gibi araçların sertifika sınavlarında görevli komisyon üyesi ile direksiyon usta öğreticisinin de takip aracında yer alması sağlandı.

Yandan geçen arabalara izin vermek gerekiyor

Araç çalıştıktan sonra ilk olarak gideceği yöne doğru (sol) sinyal vermeleri, kullandıkları güzergahta yanlarından geçen arabalara izin vermeleri gerekiyor.

En önemli kural ise: Sürüş esnasında araç istemsiz olarak "stop" ettirmeme durumudur. Şerit değiştirirken yan aynalardan geçeceği şerite bakmaları ve geçeceği şerite geçmeden önce sinyal vermeleri gerekmektedir.

BAKMADAN GEÇME!