Ehliyet sınavı bugün saat kaçta başlayıp bitecek?

Güncelleme Tarihi:

Ehliyet sınavı bugün saat kaçta başlayıp bitecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2017 08:53

Ehliyet sınavında tarih araştırmaları yerini süre sorularına bıraktı. Bu yılın dördüncü sınavı olan MTSAS-4 bugün gerçekleşecek. Sürücü adayları ilk yardım, trafik adabı, trafik ve çevre, araç tekniği derslerinden oluşan 50 soruyu belirlenen sürede çözmeye çalışacak. Peki Ehliyet sınavı bugün saat kaçta başlayıp bitecek? Sınav kaç dakika sürecek?

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen MTSAS-4 öncesinde artık son hazırlıklarını yapan sürücü adayları, bir yandan da sınav süresini merak ediyor. Ehliyet sınavında adaylara ilk yardım, trafik adabı, trafik ve çevre, araç tekniği derslerinden 50 tane soru soruluyor. Peki ehliyet sınavı bugün saat kaçta başlayıp kaçta bitecek?

Sonuçları http://www.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacak MTSAS-4 bugün saat 14.00’te gerçekleşecek, sınav 2 saat sürecek.

EHLİYET SINAV GİRİŞ BELGESİ NEREDEN ALINIR?

Heyecanla beklenen sınav giriş yerleri belli oldu. Ehliyet sınav giriş belgeleri sürücü kurslarından alınabiliyor. Sürücü adayları, bağlı oldukları sürücü kursuna talepte bulunarak sınav giriş belgelerini edinebiliyor.

DİREKSİYON SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Sınav sonuçları açıklandığında 70 puan ve üzeri puan alan adaylar direksiyon sınavına girmeye hak kazanacaktır. Direksiyon sınavları önceki sınav tarihlerine bakıldığında, sonuçların açıklanmasından 15 ya da 22 gün sonra gerçekleştirildiği görülmektedir. Direksiyon sınavı esnasında sizin ile birlikte araca binecek olan yetkililer, aracı çalıştırmanızdan hız kurallarına uyup uymamanıza, eğimli yolda aracı hareket ettirebilmenizden geçiş kurallarına uyup uymamanıza göre pek çok değerlendirme kriterlerine göre size puan verecektir. Direksiyon sınavından başarılı olmak için gerekli olan minimum 70 puanı alamayan adaylar için direksiyon sınavına toplamda 4 defa girme hakkı bulunmaktadır.

BAKMADAN GEÇME!