Eğitimde kurtuluş savaşı veriyoruz

Güncelleme Tarihi:

Eğitimde kurtuluş savaşı veriyoruz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2005 01:58

Yeni eğitim öğretim yılını Kütahya’da törenle açan Başbakan Erdoğan, ‘Eğitim davasını hedefe ulaştırma gayreti, Türkiye için yeni kurtuluş savaşı ve milli mücadeledir’ dedi. Erdoğan, en büyük yatırımı bilinçli olarak Milli Eğitim’e yaptıklarını söyledi.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, yeni eğitim-öğretim yılını Kütahya’da çaldığı zille başlatırken, ‘Eğitim davasını hedefine ulaştırma gayreti, inanın Türkiye için yeni bir kurtuluş savaşı, yeni bir milli mücadeledir. Bu sebeple hükümet olarak bu konuda çok duyarlı, çok titiz, çok kararlı adımlar atıyoruz’ dedi.

Erdoğan, 2005-2006 eğitim-öğretim yılının açılışını Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile Kütahya’da yaptı. Başbakan, eşi Emine Erdoğan ile Nafi Güral Fen Lisesi ile Özel Konuralp Lisesi’nin açılış törenlerine katıldı. Linyit İlköğretim Okulu’nun ilave katı ve bilgisayar laboratuvarının da açılışını yapan Erdoğan, burada özetle şunları söyledi:

KAMBURU DÜZELTECEĞİZ

Eğitim sisteminin üstüne yüklenen kamburları düzeltmek için bütün imkanlarımızı seferber ettik. İnşallah 2005-2006 eğitim öğretim dönemi, geçen döneme göre, iki eğitim öğretim döneminin üzerine attığımız temelin üzerinde yeni bir eğitim öğretim binasının yükseleceği, artık meyvelerin toplanmaya başlayacağı bir dönem olacaktır.

EN BÜYÜK YATIRIM

Biz eğitime harcadığımız her bir kuruşu Türkiye’nin geleceğine yatırım olarak görüyor ve öyle değerlendiriyoruz. Bugün Türkiye’nin genel bütçesinden en yüksek payı alan bakanlık Milli Eğitim Bakanlığı’mızdır. Bunun anlamı şudur: Türkiye, en büyük yatırımını eğitime yapmaktadır. Zira geleceğin dünyasında ayakta kalabilmek, hak ettiğimiz yerlere ulaşabilmek için ekmek kadar, su kadar ihtiyaç duyacağımız şey, Cumhuriyetimizin hamisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği, ‘Fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller’dir, bunu böyle biliyoruz.

AZMETTİK, BİLİNÇLİYİZ

Eğitim davasını hedefine ulaştırma gayreti, inanın Türkiye için yeni bir kurtuluş savaşı, yeni bir milli mücadeledir. Bu sebeple hükümet olarak bu konuda çok duyarlı, çok titiz, çok kararlı adımlar atıyoruz. Bakınız son 3 yılda, iktidarımız döneminde kamuya tahsis ettiğimiz kadroların yüzde 50’sinden fazlasını Milli Eğitim’e ayırdık. Bu bir tesadüf değil. Altını çiziyorum, bu bir tercihtir. Dünyanın en ileri ülkelerinden biri olmaya azmetmiş olan yeni Türkiye’nin fidanlığı okullarımızdır. Bu bilinçle hareket ediyoruz, bu bilinçle adımlarımızı atıyoruz.

UYU UYU YAT ALFABESİ

Bakınız, dünyada çok büyük değişimler yaşanırken, 37 yıldır hiç değişmemiş müfredatımızı da aşama aşama değiştiriyoruz. Biz biliyoruz, nelerle yetiştik. Bizim okuduğumuz alfabede hep şunlar yazardı: ‘Yat yat uyu. Uyu uyu yat.’ Biz bununla yetiştik. İsterdik ki bu alfabelerimizin içinde bu talimatlar değil de ‘Oku çalış’, bu bize sürekli aktarılsın.

TELEKOM’DAN 100 OKUL

Erdoğan, Ulaştırma Bakanlığı’nın Türk Telekom aracılığıyla 100 okul yaptıracağını, Türk Telekom ve Avea’nın da 200 bilişim teknoloji sınıfını hizmete açacağını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!