Eğitimde ezber bitiyor

Güncelleme Tarihi:

Eğitimde ezber bitiyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 1999 00:00

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ilköğretim okullarında ezberciliğe son vermek ve okullarda ‘‘aktif öğrenme’’ yöntemlerinin kullanılmasını sağlamak amacıyla çalışma başlattı.

MEB, 8 yıllık zorunlu temel eğitim kapsamında, ilköğretim okullarında daha çağdaş eğitim ortamı yaratmak ve eğitimde kaliteyi yükseltmek için ezberciliğe son vermeye ve pratiğe yönelik bir model olan ‘‘aktif öğretim yöntemini’’ uygulayacak. Bu amaçla, ilköğretim müfettişlerine Süleyman Demirel Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde ‘‘Aktif Öğretme ve Öğrenme Yöntemleri ile Öğretim Materyalleri Kullanma Eğitimi’’ verilmeye başlandı. 30 Temmuz'da tamamlanacak olan bu ilk kursun ardından, 2-13 Ağustos tarihleri arasında ikinci kurs düzenlenecek. Bu kurslar sonucunda, Türkiye genelindeki 3 bin ilköğretim müfettişi ‘‘Aktif öğrenme ve öğretme’’ ile ‘‘ders materyallerinin kullanılması’’ konularında ‘‘formatör’’ (Lider eğitici) olarak yetiştirilecek. Formatör müfettişler, 1999-2000 öğretim yılı boyunca, bütün sınıf öğretmenlerini bilgilendirecek.

YENİ KİTAPLAR

MEB, okullarda öğrenci merkezli eğitim-öğretim anlayışının yaygınlaştırılması ve ezbercilikten uzaklaşılması amacıyla ilköğretim okullarında okutulan ders kitaplarını da güncelleştirdi. İlköğretim ders kitapları, eğitsel, görsel, dil, anlatım, ölçme ve değerlendirme açılarından yeniden ele alındı. Güncelleştirilen programlara göre hazırlanan ders kitaplarının basım aşamasında olduğu bildirildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!