Eğitimde AB'lik olduk

Güncelleme Tarihi:

Eğitimde ABlik olduk
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2008 11:33

KONYA'daki eğitim kurumları, hazırladığı projelerle AB'den büyük destek alıyor. Bu yıl 69 proje kabul edildi. Bu projeler için, AB'den 1 milyon 185 bin Euro hibe desteği sağlandı.

Haberin Devamı

Konya eğitim alanında AB'yi yakaladı. Konya'daki eğitim kurumları Leonardo Da Vinci, Comenius, Grundtvig ve Gençlik programlarından yararlanabilmek için onlarca proje hazırladı. 2005 yılında 34 katılımcının yer aldığı 4 proje kabul edildi. Bu projelere 52 bin 550 Euro hibe verildi. 2006 yılında 9 proje için 129 bin 175 Euro, 2007 yılında 43 proje için 673 bin 892 Euro'luk destek sağlandı. Bu yıl 69 proje kabul edilirken, AB'den 1 milyon 185 bin Euro alındı. Konya, son 4 yılda AB projelerinden 2 milyon 41 bin AVRO hibe desteği almış oldu.

Konya Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, AB bütçesinden pay alabilmek, bu projelerdeki avantajlardan yararlanabilmek, ülkemizin kültürünü başka ülkelere tanıtabilmek, diğer ülkelerin kültürlerinden istifade edebilmek için projeler hazırlandığını söyledi. Hazırlanan projelerin Ulusal Ajans'a verildiğini belirten Şahin, "Ulusal Ajans'taki uzmanlar projeleri denetledi. Uygun olanlar kabul edildi. Bu projeler  uygulanmaya başladı. Leonardo Da Vinci, Comenius, Grundtvig ve Gençlik programlarında 2007 yılı hedefimiz 42 projenin kabul edilmesiydi. Bir proje sonradan kabul edildi ve 43 projemiz kabul edilmiş oldu. Bu projeler uygulandı. Yüzlerce öğretmen ve öğrenci yurtdışına çıktı. Yurtdışından öğrenci geldi. Bilgi ve tecrübelerden istifade edecek bir süreç yaşandı." dedi.

Haberin Devamı

Şahin, bunun yanında dil asistanlığı adı altında Hollanda'dan bir öğretmenin Konya'ya geldiğini ve 6 ay boyunca bir eğitim kurumunda öğretmenlik yaptığını açıkladı. Bu yılda yüzlerce proje hazırladıklarını belirten Şahin, "Bu yıl 69 proje kabul edilerek, 1 milyon 185 bin Euro destek sağlandı. Dil asistanlığı projesinde de İngiltere ve Fransa'dan gelecek iki öğretmen 9 ay boyunca eğitime katkı da bulunacak." dedi.

Çalışmalaranın AB projeleriyle sınırlı olmadığını belirten Şahin, şöyle konuştu: "Mesleki eğitim kalitesinin artırılması için Milli Eğitim Bakanlığı Projeler Koordinasyon Merkezi tarafından hazırlanan 3 milyon Euro'luk program kapsamında 3 projemiz kabul edildi. Buradan da 300 bin Euro destek sağlandı"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!