‘Eğitim’e ilk kadın müsteşar

Güncelleme Tarihi:

‘Eğitim’e ilk kadın müsteşar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2010 01:00

Türkiye’nin ilk kadın Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarlığı’na Esengül Civelek’i atadı.

Görevden alınan Muammer Yaşar Özgül’ün yerine müsteşarlığa getirilen Civelek, 2005 yılından bu yana Başbakanlık Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü görevini yürütüyordu. Civelek’in göreve atanmasıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarihinde ilk kez bir kadın, müsteşarlık görevini üstlenmiş oldu. Göreve ilk geldiği günden bu yana MEB’deki kadın yönetici sayısını artırmayı hedeflediğini her fırsatta dile getiren Çubukçu, bu hedefini üst düzeyde bir atamayla gerçekleştirdi. Çubukçu, daha önce de yıllar sonra bir tabuyu yıkarak Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Hülya Ertürk Koç’u atamıştı.
Görev nedeniyle Çin’de bulunduğu sırada müsteşar olan Esengül Civelek’in atama kararnamesi ilgili makamlara gönderildi. Esengül Civelek, 1980 yılında Maliye Bakanlığı, Hazine Genel Müdürlüğü ve Milletlerarası ışbirliği Teşkilatı Kamu ıktisadi Teşebbüsleri Dairesi Meslek Memurluğu’nda göreve başladı. Civelek, daha sonra sırasıyla Mali ışler Uzmanı, Mali ışler ve Personel Grup Başkan Yardımcısı, Mali ışler ve Personel Grup Başkan Vekili olarak Türkiye Elektronik Sanayi ve Ticaret Aş’de, Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür olarak Uluslararası Haber Ajansı Aş’de, Eğitim Müdür Yardımcısı, Basın ve Halkla ılişkiler Müşaviri, Genel Müdürlük Müşaviri, Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili olarak Türkiye Kalkınma Bankası Aş’de görev yaptı. Civelek, 7 yıl önce 45 yaşında kalp krizi sonucu hayata veda eden Hatay Valisi ısmet Gürbüz Civelek ile evliydi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!