Eğitim dünyasından

Güncelleme Tarihi:

Eğitim dünyasından
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 1998 00:00

Haberin Devamı

Kuzey Kıbrıs'ta 19 yıldır eğitim veren ve bir devlet üniversitesi olan Doğu Akdeniz Üniversitesi'nin 9 bin öğrencisi, 600 öğretim elemanı bulunuyor. 2 bin dönümlük alana yayılan kampüste öğrencileri geleceğe hazırlayan üniversite, ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeyde 56 programda eğitim veriyor.

DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ

Küresel eğitim standartlarını hedefleyen Doğuş Üniversitesi, yönetim mesleğinde kariyer sahibi olmayı hedefleyen yetenekli üniversite mezunlarına yönelik MBA programı eylülde başlıyor.

MBA programını biri İngilizce, diğeri Türkçe olmak üzere paralel olarak iki program halinde sürdürecek olan Doğuş Üniversitesi, teknik becerilerden çok, orta ve üst kademe yöneticilerinin sahip olması gereken liderlik becerilerini geliştirmeye yönelik bir program olacak.

AU-PAIR’LİK SEMİNERİ

Türkiye'de ilk kez düzenlenen Avrupa ve Amerika'daki au-pairlik semineri IAPA (Avrupa Au Pair Acentaları) Birliği Yönetim Kurulu üyesi Sandra Landau ve Andra Conrad'ın katılımıyla İLM organizasyonu ile gerçekleşecek. İstanbul Lisan Merkezi tarafından The Marmara Oteli'nde yapılacak seminere katılım ücretsiz olacak.

GÖKFEN DERSANESİ

Özel Gök-Dil Okullar grubuna Gök-Fen dershanesi de katıldı. Eğitim sektörünün yakından tanıdığı Tacettin Gökşen yönetimindeki grup, uzun yıllar eğitimin her alanında, edindiği birikimi ve deneyimi, şimdi üniversiteye hazırlık kurslarına taşıdı. 24 kişilik sınıflarda eğitimini sürdürecek dershane 19 Haziran'a kadar kayıt yaptıranlara indirim uygulayacak.

İNGİLTERE’DE YAZ OKULU

Akademi, çocuğunun verimli bir yaz tatili geçirmesini isteyen ailelere çağrıda bulunarak, İngiltere'deki yaz okullarına göndermesini istedi. İngiltere'nin seçkin okullarından biri olduğu belirtilen ‘‘Torbay Language Center’’ ile yapılan ortak çalışma sonucunda bu yaz okuluna gidenler hem İngilizce öğrenecek hem de yaşıtlarıyla bir tatil geçirecekler. Tüm işlemlerin ‘‘Akademi Yurt Dışı Eğitim Danışmanlığı’’ tarafından yürütüldüğü bu organizasyon 10-18 yaş grubu çocuklarını kapsıyor.

EF DİL OKULU

EF Uluslararası Dil Okulları ile 10-18 yaş grubu gençlere ve 18 yaş üzeri yetişkinlere yönelik yabancı dil programları düzenliyor. 33 yıldır her yaz gerçekleştirilen programlar, EF'in uzman danışmanlar kurulu tarafından hazırlanan yoğun ve etkili dil kurslarını ve yabancı bir ülkede yeni arkadaşlarla yaşanacak hareketli ve eğlenceli bir yaz tatilini içeriyor. EF Türkiye yetkilileri, yaz programlarının başlamak üzere olduğunu ve yaz boyu sürecek gezilere katılmak isteyen çocukların sayılarının sınırlı olduğunu belirttiler.

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ

1996 yılında Adem Çelik Beykent Eğitim Vakfı'nın kurulması ile temelleri atılan Beykent Üniversitesi, kendileri ve toplum için yararlı olacak şekilde öğrencileri çağdaş bilgilerle donatmayı hedefliyor. Türk ve yabancı öğretim görevlileri, bilgisayar destekli laboratuvar ve atelyeleri, bireysel çalışma merkezleri ve görsel-işitsel cihazlarla donatılmış kütüphanesi, dijital sinema-televizyon montaj odaları, ferah derslikleri, kapalı yüzme havuzu da bulunuyor.

YILDIZLAR COLLEGE

Yıldızlar College, Bahçeşehir'de. Bahçeşehir inşaatını Temmuz'98 sonunda tamamlayarak, 1998-99 öğretim yılında anaokulu ve ilköğretim okulu ile kolej statüsünde faaliyete başlayacak olan Yıldızlar College, 1999-2000 yılında lise, daha sonra da projelendirilen üniversitesinin hizmete açılmasıyla hedeflerini gerçekleştirecek. Geleneksel öğretim anlayışı yerine, ezberciliği terk etmiş, çağdaş, özgün ve yeniliklere açık eğitim anlayışı ile öğrencilere yönelik ‘‘Üniteler paralelinde yaşayarak eğitim’’ kavramını ilke edinerek, eğitimi sadece sınıflarda değil, konuyla ilgili her yerde gerçekleştirmeyi planlıyor.

BAHÇEŞEHİR KOLEJİ

Bahçeşehir Koleji İlköğretim Okulu sosyal etkinlikleri sürüyor. Anadolu'dan Esintiler adlı son etkinlikle, Folklor Kolu Başkanları Seriye Aras ve Nilüfer Baskıcılar'ın yönetiminde gerçekleştirilen bu etkinlik kapsamında yöresel giysiler, mutfak araç gereçleri gibi otantik eserler sergilendi. Anadolu'nun çeşitli yörelerine ait dans ve folklor gösterileri yapıldı.

ÇAVUŞOĞLU’NDAN İLK ADIM

1967 yılından beri eğitime hizmet vermekte olan Çavuşoğlu Eğitim Kurumları'nın ilk adımı olan anaokulu ‘‘The Kindergarten Bebek Anaokulu’’ Bebek sırtlarında, 2,5-6 yaş grubuna İngilizce eğitim veren bir öğretim kurumu olma özelliğini sürdürüyor. The Kindergarten'da drama, spor, müzik, bale, yüzme ve bilgisayar dersleri uzman öğretmenler tarafından yönetiliyor. Geniş, güvenli okul bahçesi küçük çocuklar için gerekli tüm aletlerle çocuğun fiziksel ve zihinsel gelişimini sağlıyor.

KARYA 10. YILINDA

Yabancı dil eğitim sektöründe 10'uncu yılı doldurmaya hazırlanan Karya Yabancı Diller Eğitim Merkezi, İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca ve Rusça olmak üzere beş dilde uluslararası standartlarda eğitim vermeye devam ediyor. Başlangıç, orta öncesi, orta, orta üstü ve ileri seviyelerde oluşan kur sisteminin uygulandığı maksimum 15 kişilik sınıfların tümünde televizyon, video gibi işitsel ve görsel olanaklar etkin biçimde kullanılıyor. Karya, oluşturduğu yoğun yaz kurslarına 29 Haziran'da başlıyor.

YTÜ’NDEN YENİ FAKÜLTE

Yıldız Teknik Üniversitesi, ülkemizde bir ilki gerçekleştiriyor. Sanat ve Tasarım Fakültesi İletişim Tasarımı ve Multimedya Bölümü, önümüzdeki yıl öğretime başlıyor. Bölüm Başkanı Doç.Dr. Oğuzhan Özcan, İngilizce hazırlık eğitimi de yapacak bölüme bu yıl 10 öğrencinin kabul edileceğini açıkladı. Hem sanatçı, hem de bilgisayar programcılığı formasyonu verecek 4 yıllık lisans programına kabul edilebilmek için ÖSS birinci basamak sınavında 115 puan alan, özel matematik ve özel yetenek sınavını geçen herkes bu bölümde eğitimini sürdürebilecek. Bu bölümden mezun olanlar medyanın ihtiyaç duyduğu televizyon grafiği, internet web sayfası tasarımı, multimedia CD tasarımı, bilgisayar animasyonu, sergi mekanı tasarımı, bilgisayar oyunu gibi birçok alanda iş bulma olanağına sahip olacak.

mezuniyet heyecanı

1994-1995 yılında öğretime başlayan Özel Mimar Sİnan Lisesi, bu yıl ilk mezunlarını veriyor. 19 Haziran'da yapılacak kep giyme töreni ile okullarına veda edecek 12 mezun için yapılacak törene okulun kurucusu Turgut Ayrancıoğlu, okulun genel müdürü Kemal Aytaç ve diğer yetkililer katılacak. 42 bin dönümlük alanda kurulan okulda tören, bin kişilik kapalı spor salonunda yapılacak.

akasya koleji

İngilizce eğitimini kademeli olarak 8 yıla dağıtarak haftada 16-18 saat ders veren Özel Akasya Lisesi, bilgisayar laboratuvarını son teknoloji ile düzenledi. Lise yöneticileri ‘‘Sağlam bir eğitim, sağlıklı bir toplum’’ ilkesinden hareket ettiklerini belirterek, bir dizi etkinlikte bulunduklarını belirttiler.

ZEYTİNBURNU’NUN TEK KOLEJİ

Zeytinburnu'nun ilk koleji olma niteliğini taşıyacak olan İstanbul Özel Avrupa Koleji, geçtiğimiz hafta 1920 kişinin katıldığı bir sınav yaptı. Okulun kurucusu Salih Yılmaz, sınav sonucunda 464 öğrencinin alınacağını söyleyerek, ‘‘Hedefimiz Türkiye'de bir numara olmak. Alacağımız Alman öğretmenleri bile sınavdan geçiriyoruz. Kaliteli ve iyi bir eğitim vermek için hazırlıklarımız sürüyor’’ dedi. Alman eğitim sistemini uygulayacaklarını söyleyen Yılmaz, eylül ayında büyük bir açılış yapacaklarını belirtti. Kesintisiz Almanca eğitim veren ilk özel Türk koleji olma niteliğini taşıyan okulun kurucusu Salih Yılmaz, ‘‘Amacımız çok iyi eğitim görmüş, ana dili dışında iki dili mükemmel konuşan sıradan insanlar yetiştirmek değil. Aynı eğitimi almış, ama yeninin keşfine çıkabilecek özgün bireyler yetiştirmek’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!