Egemenlik yalvar yakar değil, güçle sağlanır

Güncelleme Tarihi:

Egemenlik yalvar yakar değil, güçle sağlanır
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2015 01:29

Polise geniş yetkiler getiren İç Güvenlik Paketi’nin görüşmelerine Meclis İçişleri Komisyonu’nda başlandı.

Haberin Devamı

Anayasa’ya aykırılık tartışmalarıyla başlayan görüşmelerde MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, “Egemenlik, bağımsızlık, toprağın bütünlüğü yalvar yakar sağlanamaz, iradeyle, güçle sağlanır” dedi. Yeniçeri’nin, “Yarın Türk milletini dağa çıkaracaksınız. Millet dağa çıktığında onları etkisiz bırakmak için bu yasaları çıkarıyorsunuz” sözlerine İçişleri Bakanı Efkan Ala, “Bu sözleri yanlışlıkla söylediğinizi düşünüyorum” diye tepki gösterdi.

İLAN EDİLMEDEN SIKIYÖNETİM

Yeniçeri, Cizre’de terör örgütü bayrağının dikildiğini, güvenlik güçlerinin elinin kolunun bağlandığını savundu. Yeniçeri, “Sıkıyönetim bu yasayla ilan edilmeden uygulamaya sokulmaktadır” dedi.
CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ da tasarıyla toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkını tamamen kullanılamaz hale getirdiğini savundu. Serindağ, ruhsatsız tabanca bulundurmanın cezasının 1 yıl, sapan bulundurmanın cezasının 2.5 yıl olduğunu belirterek, “Böyle orantısızlık olur mu?” dedi.

Haberin Devamı

ABD’DEN CİZRE UYARISI

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ise Yeniçeri’nin sözlerine, “Bu nasıl şiddet dilidir. Meclis çatısı altında böyle bir söylem olur mu?” tepkisini verdi. Belli kesimlerin sürekli Cizre’yi gündeme getirdiğini belirten Kaplan, ABD senatosunda yaptıkları bir çalışmada oradaki milletvekillerinin “Hasip Bey Cizre’ye dikkat edin” dediğini ve Paralel güçlere isim vererek dikkat çektiklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!