Ege'de yine mülteci faciası: 27 ölü

Güncelleme Tarihi:

Egede yine mülteci faciası: 27 ölü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2016 13:14

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, mülteci krizi ve Suriye konularını görüşmek üzere Ankara'da kritik temaslarda bulunduğu bugün, Ege'den bir acı haber daha geldi. Mültecileri taşıyan tekne Edremit açıklarında battı, 27 mülteci hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, kanunsuz yollarla yurtdışına çıkmaya çalışan kaçak göçmenlerin bulunduğu fiber tekne battı. 

Egede yine mülteci faciası: 27 ölü

Sahil Güvenlik ekiplerinin başlattığı arama kurtarma çalışmalarında 27 kişinin cansız bedenine ulaşıldı, dört kişi ise kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. Ölenlerin 16'sının yetişkin, 11'inin çocuk olduğu öğrenilirken toplam ölü sayısının 30’u geçebileceği tahmin ediliyor.

Egede yine mülteci faciası: 27 ölü

Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Altınoluk Limanı'nda yaptığı açıklamada, “Aramalar neticesinde 27 kaçak göçmenin cesedine ulaşıldı, dört kişi de sağ olarak bulundu.

Haberin Devamı

Gece yarısı 03.30 civarlarında, Karaburun ile Altınoluk arasında fiber teknenin batması sonucunda 16'sı yetişkin, 11'i çocuk olmak üzere 27 cesede ulaşıldı, dördü sağ olarak kurtarıldı. Edremit Devlet Hastanesi'ne kaldırılan dört yaralı göçmenin sağlık durumları iyi. Arama kurtarma çalışmalarına, gün batımına kadar devam edilecek.” dedi. Kaçak göçmenlerin, İran ve Suriye uyruklu olduğu belirtildi.

Egede yine mülteci faciası: 27 ölü


Görgü şahitlerinden, Altınoluk sahilinde balıkçılık yapan bir vatandaş ise, "Sabah helikopterle üç kişinin cesedi çıkarıldı. Biri çocuktu. Dört kişi de sağ olarak kurtarıldı. Bu tür organizatörler, buralarda hep oluyor. Maalesef, olan denizdekilere oluyor." şeklinde konuştu.



2 ŞEHİR DEĞİL, SAYI ARTABİLİR

Haberin Devamı

Bu arada ajanslara düşen "2 şehirde facia" haberlerinin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Altınoluk’tan yola çıkan mültecileri taşıyan botun Altınova-Dikili açıklarında battığı ve "2 facia" diye duyurulan haberlerin aslında tek olay olduğu öğrenildi.

Faciayla ilgili Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan da açıklama yapıldı. Açıklamaya göre 8 Şubat sabah 06.06’da Balıkesir Edremit Körfezi Altınoluk önlerinde bir grup mülteci yardım talep etti. 

İhbar üzerine görevlendirilen Sahil Güvenlik botları ve helikopteri tarafından arama faaliyetlerine başlandı. 

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: 

“Bölgede bulunan bir balıkçı teknesi tarafından saat 09.58’de denizden 1 düzensiz göçmenin sağ olarak kurtarıldığı bilgisi alınmıştır. 

Sahil Güvenlik botları, helikopteri ve müteakiben görevlendirilen Sahil Güvenlik uçağı tarafından bölgede icra edilen arama kurtarma faaliyetinde, yarı batık vaziyette fiber bir tekne tespit edilmiş, saat 12.57’de Sahil Güvenlik botu tarafından 2 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik helikopteri tarafından 1 düzensiz göçmen sağ olarak denizden alınmıştır. 

Sahil Güvenlik botları tarafından 24 göçmenin (13 yetişkin, 11 çocuk) cansız bedenine ulaşılmış, 3 göçmenin cansız bedeni de Sahil Güvenlik Dalış Timi tarafından fiber tekne içerisinden alınmıştır. 

İcra edilen arama kurtarma faaliyetinde toplamda 4 düzensiz göçmen sağ olarak kurtarılmış, 27 göçmenin cansız bedenine ulaşılmıştır. Kurtarılan göçmenlerin ifadelerinden 40 kişi olduklarının öğrenilmesi üzerine kayıp olduğu değerlendirilen göçmenleri arama faaliyetlerine halen devam edilmektedir.”

Haberin Devamı


Egede yine mülteci faciası: 27 ölü


Egede yine mülteci faciası: 27 ölü


.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!