Ege ve Akdeniz'i sağanak vurdu

Güncelleme Tarihi:

Ege ve Akdenizi sağanak vurdu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2015 16:27

Ege ve Akdeniz bölgesinde iki gündür devam eden yağışlar günlük hayatı olumsuz etkiledi. Yağışlar nedeniyle birçok ev ve işyeri sular altında kalırken, Çanakkale'de feribot seferleri iptal oldu.

Haberin Devamı

MUĞLA/MARMARİS-BİR AYLIK YAĞMUR BİR GECEDE DÜŞTÜ

Marmaris Belediyesi, dün akşam başlayan, gece etkisini daha da arttıran sağanak yağmurun, denizini yükselmesine neden olarak taşkına yol açtığını belirterek, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Bir gecede metrekareye 237.2 kilogram yağmurun düştüğü belirtilen açıklamada, "Bu yağışın 160 kilogramı saat 04.00-06.00 arasında gerçekleşmiştir. Marmaris Meteoroloji Müdürlüğü uzmanlarına göre bir ayda düşmesi gereken yağış miktarı 1 gece yaşanmıştır.

Ege ve Akdenizi sağanak vurdu



Belediyemiz aşırı yağışla, güçlü altyapısı, yağmur suyu tahliye kanalları ile başarıyla mücadele etmiştir. Akşam saatlerinden itibaren bitkisel atıkların neden olduğu tıkanmalara karşı çalışma başlatan ekipler, yardım çağrılarına da en kısa zamanda ulaşarak, gereken müdahaleyi yapmıştır. Gece saat 04.00 itibariyle Belediye Başkanımız Ali Acar da bizzat çalışmaları yerinde incelemiştir. Geçtiğimiz ay Bodrum’da metrekareye düşen 230 kilogramlık yağmur nedeniyle yaşanan felaket halen hafızalarda. Aynı felaketin ilçemizde yaşanmaması ve çalışmalarımızın başarıyla sonuçlanmasının verdiği gururu yaşıyoruz" denildi.

ÇANAKKALE-FERİBOT SEFERLERİ İPTAL

Ege ve Akdenizi sağanak vurdu



İki gündür aralıklarla etkili olan sağanak yağmur sonrası dağdan inen sular, Gökçeada ve Ezine'deki yollarda çökmeye yol açtı. İstinat duvarları da yağmur sularına dayanamadı. Yağmurun etkisini yitirmesiyle hayatın normale dönmeye başladığı kentte gece tekrar sağanak yağışın beklendiği belirtildi. Ayrıca Bozcaada'dan Geyikli'ye gün içinde karşılıklı seferlerin poyraz fırtınası nedeniyle iptal edildiği duyuruldu. Gece boyu aralıklarla süren sağanağın ardından dağdan inen yağmur suları, ilçe merkezindeki caddeleri çumura buladı. Ayrıca, yağmur suları feribotların yanaştığı Kuzu Limanı'na giden yoldaki menfezin de çökmesine yol açtı. Bunun üzerine yol, ulaşıma kapandı. Kuzu Limanına araç ve yolcu gitmedi. Bu nedenle saat 07.00'de Kuzu Limanı'ndan kalkması gereken 57'inci Alay Feribotu, Uğurlu Limanı'na kaydırıldı. Sefer buradan saat 08.00'de Kabatepe'ye hareket etti. Poyraz fırtınası nedeniyle gün içindeki diğer seferler ise iptal edildi.

BALIKESİR/AYVALIK-METRUK BİNA YIKILDI

Ayvalık'ta dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli yağış yüzünden ilçe merkezindeki birçok metruk bina ile Atatürk Anadolu Lisesi'nin bahçe duvarı yıkıldı. Park halindeki bir otomobil, yıkılan duvarın altında kaldı. Altınova Mahallesi'nde tarım arazileri sular altında kalırken, Küçükköy Mahallesi Sarımsaklı mevkisinde ise bazı evlerin alt katlarını su bastı. 

Ege ve Akdenizi sağanak vurdu



Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, metrekareye 162 kilogram yağmurun düştüğünü belirtti. İlçenin, yıllık metrekareye ortalama 600 kilogram yağış aldığını hatırlatan Gençer, şunları kaydetti: "14 saatlik yağışta Ayvalık çeyrek yıl kadar yağış aldı. Ayrıca meteorolojinin tahminlerine göre akşam saatlerinde yeni bir şiddetli yağışın gelmesi söz konusu. Belediye olarak tüm birimlerin konuyla ilgili hazırlık yapmaları konusunda talimat verdim. Allah'a çok şükür şiddetli yağış nedeniyle Ayvalık'ta herhangi bir can kaybı yok. Evlerini su basan vatandaşlarımızı evlerinden alıp, belediyemize ait otelimize ve yine belediyemiz bünyesindeki Yaşlılar Bakımevi'nde misafir edeceğiz. Şu an için her şey kontrolümüz altında."

ANTALYA-MANAVGAT-METREKAREYE 189 KİLOGRAM YAĞIŞ

Manavgat’ta aşırı yağış nedeniyle Aşağı Hisar, Milli Egemenlik, Side, Demokrasi Bulvarı, Güllük ve Gülveren caddelerinde bazı işyerleri, depo ve evleri su bastı. Antalya Büyükşehir Belediyesi, itfaiye ve Manavgat Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri bölgede çalışmalara başlarken, ihbarlar doğrultusunda su tahliye çalışmaları yapılıyor.

Ege ve Akdenizi sağanak vurdu



Meteoroloji yetkilileri 24 saat içinde Manavgat’ta metrekareye 189 kilogram yağmur düştüğünü belirtti. Manavgat Belediye Başkanı CHP’li Şükrü Sözen, yağışlı havanın devam edeceğini ve kuvvetli fırtına beklendiğini söyledi. Başkan Sözen, şöyle dedi: "İlçemiz genelinde dün gece başlayan sağanak yağış etkisini artırarak devam edecek. Öğleden sonra çok kuvvetli fırtına ile birlikte beklenmektedir. Vatandaşlarımızın sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmalarını bir kez daha önemle rica ederim. Manavgat kaymakamlığımızın koordinasyonu ile birlikte organize olan Manavgat Belediyesi ekiplerimiz ise dün geceden beri çalışmalarını tüm araç ve ekipmanlarını seferber etmek suretiyle sürdürmektedir. Yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımız, Manavgat Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğümüze ulaşabilir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!