Ege Üniversitesi'nde seçimli tepki

Güncelleme Tarihi:

Ege Üniversitesinde seçimli tepki
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2009 16:49

EGE Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi'nde kriz yaratan dekan atamasını protesto için görevlerinden istifa eden 6 anabilim dalının başkanlıklarına, eski başkanlar oybirliğiyle yeniden seçildi.

Seçim sonuçları fakültede yeni dekan Prof.Dr. Celal Artunç'a karşı ‘güç birliği’nin sürdüğünün kanıtı olarak gösterilirken, Fakülte Kurulu seçimi heyecanı yaşayan öğretim üyeleri, “Oybirliği demek, bizin Dekan atamasına karşı koyduğunuz tavrı destekliyoruz, desteklemeye devam ediyoruz demektir. Fakülte önemli bir sınavı başarıyla veriyor” dedi.

Eğilim belirleme seçiminde sandıktan en az oyu almasına karşın, YÖK tarafından Ege Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Dekanlığına Prof.Dr. Celal Artunç'un atamasına tepki için istifa eden 6 anabilim dalı başkanlık seçimlerinde, eski başkanlar oybirliği ile yeniden göreve getirildi. Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı (ABD) Başkanı Prof.Dr. Engin Aras istifa etmediği için burada seçim yapılmadı. Dekanlıkta gerçekleştirilen seçimlerde Prof.Dr. Erdal Işıksal Ortodonti, Prof.Dr. Ertuğrul Sabah Pedodonti, Prof.Dr. M. Kemal Çalışkan Diş Hastalıkları ve Tedavisi, Prof.Dr. Nurgün Bıçakçı Peridontoloji, Prof.Dr. Günnur Lomçalı Oral Diagnoz ve Radyoloji ile Prof.Dr. Murat Gomel Ağız Diş Çene Hastalıkları Cerrahisi Anabilim dalı Başkanlıklarına oybirliği ile getirildi.

Anabilim dalı başkanlık seçimlerinin ardından bu kez Fakülte Kurulu seçilecek. Pazartesi günü yapılacak seçimde ise Prof.Dr. Sevtap Günbay, Prof.Dr. Ali Vehbi Tuncer, Prof.Dr. Hüseyin Tezel, Doç.Dr. Ayşegül Kaya ve Doç.Dr. Ebru Çal'ın istifasıyla boşalan Fakülte Kurulu üyeleri seçilecek.

Seçilecek Fakülte Kurulu da Dekan Prof.Dr. Celal Artunç başkanlığında istifa eden Prof.Dr. Özlem Seçkin, Prof.Dr. Güniz Baksı Şen, Prof.Dr. Ertuğrul Sabah, Doç.Dr. Ahmet Saraçoğlu ve Doç.Dr. Bahar Sezer'den boşalan Yönetim kurulu üyelerini belirleyecek.

Anabilim dalı başkanlık seçimleri sonuçlarının dekan atamasına gösterilen tepkinin desteklendiği ve destekleneceği anlamına geldiğini beirten bazı öğretim üyeleri, “Hiç kimse fakültenin işleyişinin bozulmasına izin vermez. Yani rutin görevler, zorunlu işler yapılacak. Yani öğrenci eğitimi, özlük işleri ve hasta hizmetleri aksatılmayacak. Ancak tüm tepkilere karşın yıllarca birlikte çalıştığı mesai arkadaşlarının verdiği demokrasi, üniversite geleneğinin korunması mücadelesini anlamamazlıktan gelip ısrarla koltuğunda oturmayı sürdüren Dekan Artunç'un elleri kolları bağlı kalacak” diye konuştu.

PROJELERİNİ AÇIKLADI

Bu arada basının görüşme talebini geri çeviren Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celal Artunç bir halkla ilişkiler şirketi aracılığıyla projelerini açıkladı. Diş Hekimliği Fakültesi'nin, güçlü bir altyapıya ve deneyimli bir akademik kadroya sahip olduğunu vurgulayan Artunç, ilk etapta şehirdeki klinik sayısını arttıracaklarını ve fakülte bünyesinde hasta şikayetlerini dinleyerek hızla çözüm üretecek birimle, halkla ilişkiler departmanını kuracaklarını bildirdi. Prof.Dr. Celal Artunç, kitap ve yayın sayısının yükseltileceğini, engellilerin yaşadıkları şehirlerde tedavisinin sağlanacağını, burslu öğrenci sayısını arttıracaklarını, ikinci öğretimi hayata geçireceklerini, öğretim üyelerinin şartlarını iyileştireceklerini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!