Efsane cazcı geliyor

Güncelleme Tarihi:

Efsane cazcı geliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2010 13:10

Etkileyici sesi ve çarpıcı sahne performansıyla tanınan, diskodan rocka, 70'lerden günümüze uzanan efsane şarkıcı Grace Jones, 17. Uluslararası İstanbul Caz Festivali kapsamında ilk kez İstanbul'da sahne alacak.

Haberin Devamı

İstanbul Kültür Sanat Vakfından yapılan açıklamaya göre, Emirates Havayolu sponsorluğundaki konser, 16 Temmuz Cuma akşamı Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi'nde gerçekleşecek.

Geçen yıl çıkardığı son albümü “Hurricane” ile bir kez daha dünyayı sarsan 62 yaşındaki Grace Jones, tarzıyla Lady Gaga ve Rihanna gibi pek çok ismin ilham kaynağı oldu. 80'lerin moda ikonu Grace Jones, İstanbul konserine 8 kişilik ekibiyle çıkacak.

Konserin fiyatları 40 ila 120 lira arasında değişen biletleri Biletix satış kanalları ve İKSV binasının yanı sıra konser günü mekan girişinden de satın alınabilecek.
Sanatçının uzun süredir beklenen son albümü “Hurricane” 2008 yılında yayımlandı. 20 yıllık aradan sonra çıkardığı onuncu albümü “Hurricane” için Tricky, Brian Eno ve Sly and Robbie gibi isimlerle çalışan Jones, bu albümüyle de eleştirmenlerden büyük övgü topladı.

Haberin Devamı

Grace Jones müzik çalışmalarının yanı sıra modellik ve oyunculuk kariyerine de devam etti. 1984 yılında Arnold Schwarzenegger ile “Conan the Destroyer” filminde başrolleri paylaşan Jones, ertesi yıl “James Bond - A View to a Kill” filminde Bond kızını canlandırdı. 1986 yapımı “Vamp” adlı filmdeki kraliçe vampir karakteriyle hafızalara kazınan Grace Jones, 3 kez Saturn Ödülü'ne de aday gösterildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!