Efe'nin karnesini ailesi aldı

Güncelleme Tarihi:

Efenin karnesini ailesi aldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2010 12:28

MALTEPE'deki okulunda, üzerine düşen lavabo parçalarının boğazını kesmesi yüzünden 40 gün önce hayatını kaybeden anasınıfı öğrencisi Efe Boz’un karnesini annesi babası ile kardeşi aldı. Sorumluların hala cezalandırılmamasına tepki gösteren Efe'nin annesi Nurdan Boz “Bu konuyu asla kapattırmayacağız. Efe’nin ölümüne neden olan lavabolar hala tehlike saçmaya devam ediyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

EFE'NİN ANNESİ VE ABLASI EYLEM YAPTI

DENGE HAREKETLERİNİ YAPAR

Annesi Nurdan, babası Kemal ve ablası Yağmur Boz, bugün saat 10.00’da 6 yaşındaki Efe’nin karnesini almak için Dumlupınar İlköğretim Okulu’na geldi. Boz ailesi önce kazanın meydana geldiği tuvaleti gezdi daha sonra da okul yönetiminden Efe’nin karnesini aldı. Efe’nin karnesinde yapılan psikomotor gelişimi değerlendirmesinde “Denge gerektiren belirli hareketler yapar. Büyük ve küçük kaslarını kullanarak belirli güç gerektiren hareketleri yapar” yazılıydı.

Okuldan çıkarken basın mensuplarına gözyaşları içinde açıklama yapan anne Nurdan Boz, “Okul yönetimi bizim buraya gelmemizi istemediği için, bir gün evvelden anasınıfının karnelerini dağıtmış. Ben de çocuğumun arkadaşlarıyla birlikte karnesini almak isterdim. Bunu bana çok gördüler. Biz öğrencilerin psikolojisini bozuyormuşuz. Öğretmenlerle öğrencilerin arasını açıyormuşuz. Bugün tüm veliler çocuklarıyla birlikte, ben de çocuğum olmadan karnesini almak istedim. Bunu bana çok gördüler” dedi.

LAVABO HALA SALLANIYOR

Okul’da Efe’nin arkadaşlarından birinin kendisini tanıdığını ve konuştuğunda çok duygulandığını belirten Nurdan Boz, “Efe’yi öldüren lavabonun yanındaki lavabo hala zangır zangır sallanıyor. Lavaboları vidalar değil silikon tutuyor. Milli Eğitim Bakanı'na sesleniyorum. Gelip bu okuldaki lavaboları görsün” diye konuştu.

Eşine sakinleştirmeye çalışan Kemal Boz da “Türkiye'de biz hukuki mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Türkiye'de kazanamazsak Avrupa'da kazanacağız. Hakkımızı sonuna kadar koruyacağız” dedi.

Efe'nin annesi, babası ve ablası 28 Mayıs günü yakınları ve diğer veliler ile evlerinden Dumlupınar İlköğretim Okulu ile Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne kadar yürümüştü. Sorumluların cezalandırılmasını isteyen Boz ailesi, okul ile müdürlüğün önüne protesto için siyah çelenk bırakmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!