Efelerden mesaj: Şehitlerin kanı yerde kalmayacak

Güncelleme Tarihi:

Efelerden mesaj: Şehitlerin kanı yerde kalmayacak
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 08, 2008 08:31

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinin Kuzey Irak sınırında bulunan Aktütün Jandarma Karakolu'na saldırı düzenleyip, 17 Mehmetçiği şehit eden PKK'lı teröristlerin peşine düşen ilk özel birlik, dün geri döndü. Yüksekova 21. Sınır Jandarma Taktik Tugay Komutanlığı'na bağlı olan ve "Efeler" diye adlandırılan özel birlikteki Mehmetçikler kameralara da "Şehitlerimizin karı yerde kalmayacak" diye konuştu.

Haberin Devamı

Bayraktepe düzenlenen saldırının ardından PKK'lı teröristlerin izini sürmeleri için 5 günÂönce helekopterlerle Irak sınırına indirilen ve 40 kiÅŸiden oluÅŸan özel birlik, dün saat 14.00 sıralarındaÂgörevlerini tamamlayıp geri döndü. Sakalları uzayan, yorgun ama moralleri yüksek olduÄŸu gözlenen Efeler, Bayraktepe bölgesinden yürüyerek köy çıkışında köylülerin ÅŸaÅŸkın bakışları arasından geçerek Aktütün karakoluna gitti. Efeler, uzanan mikrofonları da cevapsız bırakmayarak, "Åžehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. Vatan bölünmeyecek" dedi.

 

Rutbelilerden oluşan özel birliğin, PKK'lıların izin sürüp, etkisiz hale getirmenin yanısıra teröristlerin barındıkları mağara ve mühhimmat noktalarının kordinatlarını da bildirdikleri, daha sonra da bu noktaların kara ve hava destek vasıtalarıyla vurulmasına yardımcı oldukları belirtiliyor. Bu arada, dönen 40 kişilik Efeler gurubunun yerine ise helikopterlerle Hakkari ve Yüksekova'dan gelen yeni birlikler sevk edildi.

 

Haberin Devamı

KÖYDEKİ HASAR TESPİTİ BAŞLADI

 

Hakkari ValiliÄŸi'nin görevlendirdiÄŸi 8 kiÅŸilik hasar tespit ekibi ise köye ulaÅŸarak çalışmalarına baÅŸladı. Bayındırlık, Ä°skan Müdürlüğü ile Åžemdinli Kaymakamlığı'ndan gelen ekipler, köydeki evleri tek tek gezerek not alıp, meydana gelen hasarları tespit etti.Â

 

KÖYLÜLER BİR KEZ DAHA DÜŞÜNECEK

 

PKK saldırısından sonra köyü boşaltmaya karar veren Aktütünlüler ise Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu ve çevre köylerin ileri gelenlerinin devreye girmesi üzerine, köyü boşaltıp, boşaltmama konusunda bir kez daha toplanmaya karar verdi. Köyün ileri gelenleri, köylülerle görüşüp son kararlarını vereceklerini söyledi.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!