Edremit'teki yangın kontrol altına alındı

Güncelleme Tarihi:

Edremitteki yangın kontrol altına alındı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2009 08:10

Balıkesir'in Edremit İlçesi'ne bağlı Pınarbaşı Mevkii'nde dün saat 22.30 sıralarında başlayan orman yangını 16 saat sonra kontrol altına alındı.

Haberin Devamı

YANGINDAN FOTOĞRAFLAR

 

Dün akşam saat 20.00 sıralarında Edremit Yolören köyü yakınlarındaki otluk alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Rüzgarında etkisiyle kısa sürede kızılçam ağaçlarının bulunduğu alana sıçrayan yangına Edremit, Akçay, Zeytinli, Burhaniye ve Havran Orman İşletme Müdürlükleri´ne ait ekipler müdahale etti. 
  

Saat 20.00 sıralarında otluk alanda çıkan ve rüzgarında etkisiyle ormanlık alana sıçrayan yangının kontrol altına alınmasının ardından bugün saat 01.00 sıralarında Pınarbaşı mevkiinde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan ikinci orman yangını yaklaşık 6 saattir devam ediyor.

 

Haberin Devamı

Balıkesir, Çanakkale ve Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ile Edremit, Havran, Burhaniye, Akçay, Kadıköy, Zeytinli ve Güre Belediyeleri´nin itfaiye ekiplerinin 55 arazöz, 10 dozer ve yaklaşık 500 personel ile yangına müdahale edildiği bildirildi. Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Edremit Kaymakamı Şefik Aydın ile birlikte olay yerine gelerek çalışmaları izleyip Balıkesir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş'ten yangınla ilgili bilgi aldı.

 

Vali Arslan, karaçam ve kızılçam ağaçlarından oluşan ormanlık alanda saat 01.00 sıralarında çıkan yangının 50 hektarlık alanda etkili olduğunu, söndürme çalışmalarının sürdüğünü belirterek, ''Yangın henüz kontrol altına alınamadı. Söndürme çalışmalarını ekiplerimiz büyük bir özveri ile sürdürüyor. Rüzgar nedeniyle söndürme şartları zorlaştı. Balıkesir, Çanakkale, Bursa Orman Bölge Müdürlüklerine yangın ekiplerinin yanı sıra çevre ilçe ve beldelerin itfaiye ekipleri söndürme çalışmalarına katılıyor. Yangına 55 arazöz, 10 dozer ile yaklaşık 500 personel ile müdahale ediyoruz'' dedi.

 

Aslan, yangının çıkış nedeninde kasıt bulunduğu yönünde şüphelerin olduğunu, yapılacak olan incelemenin ardından ise kesin nedenin belirleneceğini ifade etti.

 

Haberin Devamı

BİR KÖY BOŞALTILDI

Öte yandan; Yangının şiddetli rüzgarın etkisiyle büyüme eğilimi göstermesi üzerine ilçeye 9 kilometre uzaklıkta bulunan 200 nüfuslu Beyobası köyü önlem olarak boşaltılmaya başlandı. Orman Bölge müdürlüğü yangınını 150 hektarlık alanda etkili olduğunu belirtti.

 

16 SAAT SONRA KONTROL ALTINDA

 

Orman Genel Müdürlüğü Yangın Harekat Merkezi, yangınla mücadele çalışmalarında 15 dozer, 60 arazöz, 50 teknik eleman ve 500 işçinin yanı sıra, gün doğumu ile birlikte 8 helikopter ve 3 amfibik uçağın kullanıldığını açıkladı. Saat 14.30 itibariyle kontrol altına alınan yangında soğutma çalışmalarının devam ettiği kaydedilirken, yanan alanın miktarına ilişkin yeni bilgi verilmedi.

Haberin Devamı

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!