Edirne'de kredi kartıyla taksi yolculuğu

Güncelleme Tarihi:

Edirnede kredi kartıyla taksi yolculuğu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2010 11:37

EDİRNE'de bir taksi sürücüsü, müşterilerden gelen talep üzerine bankadan aldığı pos makinesi sayesinde kredi kartı ile yolcu taşımaya başladı.

Kent merkezindeki ‘Merkez Taksi' durağında 10 yıldan bu yana taksicilik yapan evli ve 2 çocuk babası Ramiz Kunduz, kendisine ait 2010 model otomobiline 3 ay önce müşterilerden gelen talep üzerine bir banka şubesinden pos cihazı aldıktan sonra taksinin arka camına ‘Kredi kartı geçerlidir' yazısı yapıştırdı. Edirne'de 520 taksinin bulunduğu ve sadece kendisinin kredi kartı ile yolcu taşıdığını söyleyen Ramiz Kunduz, şöyle konuştu:

“Bazı müşteriler yolculuğun ardından taksimetrenin yazdığı ücreti yanlarında para olmadığı için ödeyemiyordu. Bu nedenle ATM'lerden para çekmeye gidiyorduk. Çok sayıda müşteri, ‘Keşke taksilerde de kredi kartı geçerli olsa’ diyordu. Müşterilerin bu sıkıntısını çözmek için bir banka şubesine başvurdum ve pos cihazı aldım. Şimdi müşterinin cebinde parası olmasa bile cep telefonu sim kartı ile çalışan pos makinesini kullanarak taksi ücretini kredi kartlarından çekiyorum.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!