Edirne'de kadınlar sumocuları izleyemedi

Güncelleme Tarihi:

Edirnede kadınlar sumocuları izleyemedi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2010 00:00

Tarihi Kırkpınar Güreşleri etkinlikleri kapsamında, Kırkpınar’ın efsane güreşçilerinden Ahmet Taşçı (52) ile Dünya Sumo Güreş Şampiyonu Akina Mine, Er Meydanı’nda iki ülkenin güreş kurallarına göre kapıştı.

Seyirciler arasındaki bazı kadınlar ise başlarını çevirerek sumocuları izleyemedi.

Haberin Devamı

649. KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ'NDEN KARELER 

KADINLARI UTANDIRAN SUMO ŞOVU

İŞTE KIRKPINAR'DAKİ SUMO GÖSTERİSİ / WEB TV       

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın davetlisi olarak Japonya’dan Edirne’ye gelen 1.90 boyunda ve 150 kilo ağırlığındaki Japon sumo güreşçisi Akina Mina (20) ile Kırkpınar’ın efsane güreşçilerinden Ahmet Taşçı’nın iki ülkenin tarihi güreşlerinin tanıtılması için gösteri karşılaşması yapmaları kararlaştırıldı. İki güreşçi cazgırın yaptığı anonsla Er Meydanı’na çıktı.

SONUNDA DOSTLUK KAZANDI

Burada Sumo güreşçisi peşrev çekti, Taşçı ise, sumo güreşçilerinin ‘kutsal hareket’ ismini verdikleri ayak sürtme hareketini yaptı. Hakem 5 dakikalık güreş ardından karşılaşmayı sona erdirdi ve “Dostluk kazandı” diyerek 2 güreşçinin elini de havaya kaldırdı. Ardından ise güreşçiler halkı selamladı.

YÜZLERİNİ DÖNDÜLER

Haberin Devamı

Güreşleri izlemeye gelen bazı yaşlı kadınlar ise,sumo güreşçilerini yarı çıplak olması nedeniyle başını çevirdi ve güreşleri izlemedi. Yaklaşık 1,5 saat gösteri güreşi yapan Sumocular, daha halkı selamladı ve kaldıkları otele gitti.


  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!