Edirne'de 2 bin kişilik 'Gezi' protestosu

Güncelleme Tarihi:

Edirnede 2 bin kişilik Gezi protestosu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2013 23:11

EDİRNE’de Taksim Gezi parkına yapılan müdahaleyi protesto etmek isteyen yaklaşık 2 bin kişilik kalabalık sloganlar atarak yürüyüş düzenledi.

5 kilometrelik yolu sloganlar atarak yürüyen eylemcilere sürücüler araçlarının klaksonlarına basarak destek verdi.

Edirne’de sendikaların organize ettiği protesto eylemi için yaklaşık 2 bin kişi ellerinde Türk bayraklarıyla belediye binası önünde toplandı. DİSK ve KESK’in yanı sıra sivil toplum örgütlerinin de destek verdiği eylemde Taksim Gezi parkına yapılan müdahaleler protesto edildi. Yaklaşık 5 kilometrelik yolu hükümet aleyhinde sloganlar atarak yürüyen kalabalık daha sonra 1’nci Murat Mahallesi’ndeki Zübeyde Hanım Parkı’na geldi. Burada kalabalık adına konuşan DİSK Trakya temsilcisi Arif Kuday, sendikaların genel grev ilanı ettiğini ifade ederek, iktidarın Taksim Gezi Parkı’na müdahale etmesini eleştirdi. Hükümeti istifaya davet eden Kuday’ın konuşmasının ardından kalabalık sloganlar atarak dağıldı.

Yürüyen eylemcilere sürücüler araçlarının klaksonlarına basarak destek verdi.

SİVİL POLİSLER, UZAKTAN İZLEDİ

Sadece Türk bayraklarıyla sokağa çıkan eylemcileri uzaktan izleyen polis ekipleri herhangi bir müdahalede bulunmadı. Edirne Valisi Hasan Duruer’in ‘polis müdahale etmeyecek’ açıklamasının ardından Edirne Emniyet Müdürlüğü de eylemcileri sivil ekipleriyle takip etti. Üniformalı polis ekipleri ise eylemcilerin görebileceği noktalarda görevlendirmedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!