Edirne Gümrük Müdürü'ne dava

Güncelleme Tarihi:

Edirne Gümrük Müdürüne dava
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2006 18:50

Bir süre önce geçici olarak Ankara'ya atanan ve dün tutuklanan Edirne Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü İbrahim Halil Ekinci hakkında “rüşvet almak”, “free shop operasyonu” çerçevesinde tutuklanan Murad Eraslan ve Oktay Üvez hakkında ise ”rüşvet vermek” iddiasıyla dava açıldı.

Ekinci hakkındaki iddianamesi savcı tarafından hazırlanarak, Edirne Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.
Ekinci hakkında “rüşvet almak”, Ekinci'ye 1630 YTL değerinde cep telefonu verdiği belirlenen, “free shop operasyonu” çerçevesinde tutuklanan free shop müdürlerinden Murad Eraslan ve Oktay Üvez hakkında da “rüşvet vermek” iddiasıyla dava açıldı.

Rüşvet olarak verildiği belirlenen cep telefonunun emanete alındığını ifade eden yetkililer, Ekinci, Eraslan ve Üvez'in hangi ağır ceza mahkemesinde yargılanacağına 20 Ocak Cuma günü karar verileceğini belirttiler.
Bu arada, Ekinci'nin avukatı Rıfat Çulha'nın, müvekkilinin tutukluluk halinin kaldırılması için verdiği itiraz dilekçesine ”red” cevabı verildi.

Kapıkule Sınır Kapısı'nda geçen ay yapılan operasyonda, ”kaçakçılık” suçlamasıyla 35 free shop sahibi ve çalışanı tutuklanmıştı. Konuyla ilgili ifade vermek üzere dün Edirne'ye gelen Ekinci, Cumhuriyet savcılığınca ifadesi alındıktan sonra tutuklanma istemiyle sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklanmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!