Edirne’de linç endişesine, polisten yoğun önlem

Güncelleme Tarihi:

Edirne’de linç endişesine, polisten yoğun önlem
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2010 14:09

EDİRNE’de yasadışı sol bir örgütün propagandasını yaptığı gerekçesiyle tutuklanan arkadaşlarına destek vermek için kentin en işlek yerinde basın açıklaması yapan 12 kişilik grubu, yeni bir linç girişimi olur endişesi ile yaklaşık 100 polis korudu.

Haberin Devamı

Edirne Gençlik Derneği üyesi 12 kişi, bugün öğle saatlerinde Saraçlar Caddesi’nde basın açıklaması için bir araya geldi. Üzerinde ‘Amerika defol, bu vatan bizim dedikleri için tutuklanan vatanseverler serbest bırakılsın’ yazan pankart açan grup ‘Amerika defol bu vatan bizim’ ve ‘tutuklanan arkadaşlarımız serbest bırakılsın’ sloganları attı. 12 kişilik grubun basın açıklaması sırasında Edirne Emniyet Müdürlüğü linç girişiminin yaşandığı 27 Aralık 2009 tarihinde çıkan olayların yeniden yaşanmaması için yoğun güvenlik önlemi aldı. Basın açıklaması yapan grubu güvenlik çemberine alan robokop kıyafetli çevik kuvvet polisi, vatandaşlar ile eylemci grup arasında etten duvar ördü. Yaklaşık 100 polisin görev yaptığı basın açıklamasında, tutuklanan arkadaşlarının serbest bırakılmasını isteyen grup, olaysız dağıldı.

5 KİŞİ YARGILANIYOR

Geçen 27 Aralık tarihinde Edirne’de yasadışı sol bir örgütün propagandasını yaptığı gerekçesiyle tutuklanan arkadaşlarına destek vermek için basın açıklaması yapan gruba vatandaşlar ‘Bunlar terörist’ diye tepki gösterdi. Linç girişiminin yaşandığı olaylarda grup üyelerine saldırdığı tespit edilen 5 kişi hakkında ‘İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engellemek’ suçlamasıyla 3 yıla kadar hapis istemiyle Edirne 2’nci Asliye Ceza Mahkemesine dava açıldı. Tutuksuz sanıkların yargılaması sürüyor

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!