Edin ve çocuklarının öldüğü kampa soruşturma

Güncelleme Tarihi:

Edin ve çocuklarının öldüğü kampa soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2008 16:36

BALIKESİR'in Edremit İlçesi’ne bağlı Mehmetalan Köyü’nde etkili olan yağışın ardından meydana gelen selde yaşamını yitiren Kemer Country’nin sahibi Esat Edin (48) ile oğlu Mete Cem (12), kızları Serra Şirin (10) ve Aliye Asri’nin (7) ölümü ile ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

Edremit Cumhuriyet Başsavcılığı'nca sürdürülen soruşturma kapsamında, ‘kampa elektrik sağlayan su çarkının önüne işletme sahibi tarafından tahtadan set konulduğu, yağan yağmurla gelen sel sularının set nedeniyle, yolunu değiştirip çadırın bulunduğu alana yayılıp çadırın sel sularına kapıldığı iddiası’ üzerinde durulduğu öğrenildi.

Edin ailesinin kaldığı Hızır Camping'in sahip ve sorumluları hakkında soruşturma sonucuna göre işlem yapılacağını söyleyen Edremit Kaymakamı Şefik Aydın, olayla ilgili olarak savcılık soruşturmasının tamamlanmasının beklenildiğini belirtti, “Olayın meydana geldiği kampın sahip ve sorumlularının kusurlu olup olmadığı yönündeki soruşturmayı Edremit Cumhuriyet Savcılığı ve jandarma yürütüyor. Soruşturmadan çıkacak sonuca göre, gerekli işlemi yapacağız” dedi.

Kamp Sahibi Hızır Can (60) ise olayda kendilerinin bir kusuru bulunmadığını ileri sürdü, “Gelen sel suları, setin önündeki tahta barikatı da kırdı, geçti. Çay yatağının, bu su çarkı nedeniyle ve önündeki barikatla yatağının değişmesi söz konusu değil. Çünkü, sel küçük bir beton zemine oturtulmuş çarkı da alıp götürdü. Esat bey çadırı, çocukların gündüzleri içinde oynaması ve çadır kurmalarını öğrenmeleri için kurmuştu. İçinde kalacaklarını bilmiyorduk. Bilseydik zaten o bölgeye kurulmasına ve içinde kalınmasına izin vermezdik. Olayla ilgili olarak jandarma ifademi alıp, serbest bıraktı. Kusurum olsaydı, tutuklanırdım” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!