Edebiyatçılar, yayıncılar ve çocuklar bu konferansta!

Güncelleme Tarihi:

Edebiyatçılar, yayıncılar ve çocuklar bu konferansta
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2012 11:22

Bu yıl ikincisi düzenlenen çocuk ve gençlik edebiyatı konferansı “Zeynep Cemali Edebiyat Günü” 6 Ekim’de Kadir Has Üniversitesi’nde gerçekleşecek. Yayıncılığımızın gülen yüzü çocuk ve gençlik edebiyatının bu tamgünlük konferansına çok sayıda edebiyatçı ve uzman katılacak.

Haberin Devamı

Günışığı Kitaplığı tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen çocuk ve gençlik edebiyatı konferansı Zeynep Cemali Edebiyat Günü, 6 Ekim’de Kadir Has Üniversitesi’nde gerçekleşecek. Çocuk ve gençlik edebiyatına emek veren yazarlar, editörler, akademisyenler, yayıncılar, illüstratörler, çevirmenler, grafik tasarımcılar, kütüphaneciler ve eğitimcilerin katılacağı tamgünlük konferansta çocuk ve gençlik edebiyatı, yayıncılığın önemli konuları ve 4+4+4’le biçimlenen yeni eğitim döneminde edebiyat kitaplarının yeri tartışılacak.

/images/100/0x0/55ea0b18f018fbb8f86683c6
Adını, 2009’da yaşama veda eden usta öykücü Zeynep Cemali’den alan konferansın konuşmacıları arasında Selim İleri, Yalvaç Ural, Müge İplikçi, Behçet Çelik, Aslı Tohumcu ve Semih Gümüş gibi edebiyatçıların yanı sıra Prof. Dr. Üstün Ergüder, Zekeriya Kaya, Dr. Müren Beykan gibi eğitim ve yayıncılığımızın önde gelen isimleri bulunuyor. Kadir Has Üniversitesi Cibali Yerleşkesi’ndeki Cibali Salonu’nda düzenlenen konferansın yönetimini bu kez edebiyatımızın genç kalemlerinden Onur Caymaz üstleniyor.

Haberin Devamı

Konferans, ülke genelinde büyük bir katılımla sonuçlanan Zeynep Cemali Öykü Yarışması 2012 Ödül Töreni’ne de ev sahipliği yapacak. İlköğretim 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı öykü yarışmasında 2012’de dereceye giren ilk üç öğrenci, törene aileleri ve öğretmenleriyle birlikte katılacak ve ödüllerini usta edebiyatçılarımızın elinden alacaklar. Törenin ardından verilecek kokteylde çocuklar, severek okudukları pek çok yazarla tanışma fırsatı bulacaklar.

Günışığı Kitaplığı Genel Yayın Yönetmeni Mine Soysal her yıl düzenlenecek konferansın, hem yayıncılık sektörüne hem de çocuk ve gençlik edebiyatına farklı açılardan ışık tutacak gündemini vurgularken, gerek bilginin gerekse görüş ve yaklaşımların paylaşılması ve tartışılmasının ilgili bütün taraflar için önemine işaret ediyor. Konferansa, Ankara Üniversitesi Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇOGEM), Çocuk Araştırmaları Merkezi (ÇAM) ve Uluslararası Çocuk Kitapları Kurulu’nun (IBBY) Türkiye temsilcisi olan Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği (ÇGYD) gibi, alana emek veren kuruluşlar destekliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!