Edebiyat derslerine yeni düzenleme

Güncelleme Tarihi:

Edebiyat derslerine yeni düzenleme
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2001 15:07

Milli Eğitim Bakanlığı Türk Dili ve Edebiyatı dersini iki ayrı ders olarak okutacak. Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu, lise Türk Dili ve Edebiyatı dersinin "Türk Dili", "Edebiyat" şeklinde iki ayrı ders olarak okutulacağını ayrıca "İslamdan önce" ve "İslamdan sonra" şeklinde yapılan dönem tanımlamalarının da "Cumhuriyetten önce", "Cumhuriyetten sonra" şeklinde yapılacağını söyledi.

Haberin Devamı

 Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu, Türk Dili ve Edebiyatı ders programında yapılması planlanan değişikliklerle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bostancıoğlu, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nın uzun bir süreden beri Türk Dili ve Edebiyatı dersi üzerinde çalışmalar yürüttüğünü ve Türkçe eğitimi ile edebiyat eğitiminin ayrı ayrı verilmesinin planlandığını söyledi.

Bostancıoğlu, bu doğrultuda lise Türk Dili ve Edebiyatı dersinin "Türkçe Türk Dili" ve "Edebiyat" şeklinde okutulmasının kararlaştırıldığını söyledi. Bostancıoğlu: "Türkçe ve Türk dili ayrı bir ders olacak. Edebiyat ayrı bir ders. Ayrıca edebiyatta dönemler İslamiyetten önce ve İslamiyetten sonra şeklinde tanımlanıyor. Bunda da değişiklik yapılacak. Türklerin miladı Cumhuriyettir. O nedenle edebiyatta da dönemler Cumhuriyet öncesi, Cumhuriyet
sonrası şeklinde olacak. Elbette ki divan edebiyatını da çağdaş edebiyatı da okutacağız ama bu başlıklar altında okutacağız" dedi.

Bostancıoğlu, ders kitapları ve programlarında çağdaş yazarlardan kimlerin olacağının sorulması üzerine de, çalışmaların devam ettiğini, olanaklar ölçüsünde bütün yazarlara yer verilmeye çalışılacağını ancak isimlerin henüz belirlenmediğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!